دبیر کل سازمان ملل متحد استقرار یک نیروی مسلح بین المللی را در هاییتی خواستار شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از خبرگزاري فرانسه، دبیر کل سازمان ملل متحد روز یکشنبه استقرار یک نیروی مسلح بین المللی را در هاییتی خواستار شد.
در حالیکه بحرانهای امنیتی ناشی از فعالیت گسترده باندهای تبهکار و نیز تهدید شیوع بیماری مهلک وبا بر این کشور فقیر منطقه کاراییب سایه گسترده است، استفان دوژاریک سخنگوی آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در بیانیهای گفت "دبیر کل از جامعه جهانی، از جمله اعضای شورای امنیت میخواهد هر چه زودتر درخواست دولت هاییتی مبنی بر استقرار فوری یک نیروی مسلح ویژه بین المللی را در آن کشور برای مقابله با بحران انسانی موجود، بررسی کنند. "
وی افزود "دبیر کل در مورد شرایط موجود در هاییتی که شیوع بیماری وبا و وخامت شدید اوضاع امنیتی، کشور را فلج کرده، به شدت نگران است؛ نشست بعدی شورای امنیت برای بررسی بحران در هاییتی برای روز ۲۷ اکتبر (۵ آبان) پیش بینی شده، ولی دبیر کل قبل از آن، در روز یکشنبه، نامهای به شورا ارسال کرد و در آن گزینههایی درمورد پشتیبانی امنیتی از مردم هاییتی، مطابق با قطعنامه ۲۶۴۵ که در ۱۵ ژوییه تصویب شد، پیشنهاد داد. "
در آن قطعنامه، زمان ماموریت دفتر سازمان ملل در هاییتی، ساختاری که جایگزین ماموریت صلحبانی سازمان ملل شد و هدف آن کمک به نیروی پلیس محلی است، به مدت یک سال تمدید شد.
در نامه گوترش به شورای امنیت سازمان ملل که نسخهای از آن در اختیار خبرگزاری فرانسه قرار گرفته است، وی همچنین، فعالیت باندهای تبهکار که کنترل زیرساختهای راهبردی همچون بندر بین المللی پورتوپرنس (پایتخت) و پایانه اصلی سوخت کشور (وارو) را در اختیار گرفته اند، به شدت محکوم کرد.
وی در نامه خود در مورد شیوع هر چه بیشتر بیماری وبا در این کشور هشدار داد و گفت اوضاع کنونی، شرایط را برای افزایش هر چه بیشتر تعداد مبتلایان به این بیماری مهلک به طور کامل مهیا کرده است.
هاییتی سالهاست در بحرانهای عمیق اقتصادی، امنیتی و سیاسی گرفتار است.