امام جمعه کرج در بازدید از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: این موسسه با قدمتی صد ساله نیازمند توجه بیشتر است و ضمن این که نیاز است در شهر تبلیغاتی نیز در خصوص معرفی این موسسه و ویژگی هایش انجام شود.
او افزود: همه مسئولان باید تلاش کنند تا این موسسه دانش بنیان به فعالیت خود در ایجاد امنیت سلامت ادامه دهد.
مدیر تحقیق و توسعه R&D موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در این دیدار گفت: نبود بودجه و حمایت، موسسه رازی را با مشکلات بسیاری رو به رو کرده است.
دکتر بنی هاشمی افزود: تنها واکسن سازی بودیم که به وعده خود عمل کردیم و بنا به قراری که با دولت داشتیم ۵ میلیون دز واکسن را به وزارت بهداشت تحویل داده ایم و بنا به درخواست دولت الان ۳ ونیم میلیون دز واکسن تولید کرده ایم، اما نه پولی بابت واکسنها دریافت کرده ایم و نه این که این واکسن هارا تحویل میگیرند.
مدیر تحقیق و توسعه R&D موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: تنها درخواست ما از دولت این است که ما خواستار این هستیم که به عنوان یک نهاد رسمی مارا حمایت کنند و به این موسسه توجه ویژهای داشته باشند.
در اسفند سال ۹۸ با شیوع ویروس کرونا محققان و دانشمندان موسسه رازی با تلاش و همت خود توانستند واکسن تزریقی _ استنشاقی کووپارس رازی را تولید کنند.
او گفت: واکسن رازی اولین واکسن تزریقی_استنشاقی در جهان است که توسط موسسه واکسن سازی رازی ساخته شده است و این واکسن نوترکیب و جزء بیخطرترین و کم عارضهترین دسته واکسنها است.
بنی هاشمی میگوید: واکسن رازی کووپارس در سه دز تجویز میگردد که دو دز تزریق عضلانی به فاصله ۲۱ روز و یک دز استنشاقی که در روز ۵۱ در حفره بینی اسپری میشود. با توجه به اینکه راه ورود و تکثیر اولیه ویروس تنفسی است دز استنشاقی واکسن جهت ایجاد ایمنی موضعی در دستگاه تنفسی فوقانی میباشد و پس از دریافت دوز سوم استنشاقی رازی کووپارس احتمال انتقال ویروس توسط فرد واکسینه به حداقل میرسد که این امر موجب قطع زنجیره انتقال میگردد.
او افزود: مطالعه بالینی فاز اول واکسن از اسفند ماه ۱۳۹۹ و با شرکت ۱۳۳ داوطلب ۱۸ الی ۵۵ ساله در چهار گروه انجام گرفت. از این تعداد ۱۳ داوطلب پیشقراول بودند و تزریق روی ۱۲۰ داوطلب دیگر در چهار گروه (سه گروه اصلی (دریافت کننده واکسن) و یک گروه شاهد) انجام گرفت.
بنی هاشمی گفت: فاز دوم کارازمایی بالینی واکسن رازی کووپارس بر روی ۵۰۰ نفر داوطلب ۱۸ تا ۷۰ ساله سالم و همچنین برخی از بیماریها (فشار خون و دیابت کنترل شده) مطالعه شده و تا این زمان، عارضه خطرناک و جدی مرتبط با آن مشاهده نشده است. دو گروه ۲۵۰ نفری مورد مطالعه قرار گرفتند. از این تعداد ۲۵۰ داوطلب گروه شاهد و ۲۵۰ داوطلب جزء گروه اصلی این مطالعه بودند.
او گفت: بر اساس نتایج فاز اول و دوم مطالعات بالینی، واکسن عارضه جدی در بین داوطلبین ایجاد نکرده و ایمنی زایی نسبتا مناسبی دارد. این واکسن علاوه بر ایمنی هومورال و خنثی کننده، ایمنی سلولی را نیز به خوبی فعال میکند.
دکتر بنی هاشمی افزود: حالا با توجه به ویژگیهای منحصر به فرد این موسسه و بخصوص واکسن کووپارس در دنیا خواستار حمایتهای دولتی برای بروز کردن تجهیزات و ساختمان این موسسه هستیم.
او میگوید: مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با سابقهای ۱۰۰ ساله یکی از قدیمیترین و معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور شناخته میشود و توجه نکردن به این موسسه که جز سرمایههای کشور است امید را از محققان و دانشمندان این موسسه گرفته است.
دکتر بنی هاشمی افزود: با توجه به این که صد سال از تاسیس این موسسه میگذرد تجهیزات آزمایشگاهی موسسه رازی نیاز به تعمیر و نو شدن دارد.
این موسسه در تولید سرمهای درمانی، فرآوردههای خونی و پادگنها بسیار موفق عمل کرده است.