سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۲ هزار میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه در قانون بودجه ۱۴۰۱ برای بیماران خاص و صعب العلاج در نظر گرفته شده که با معرفی صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج به بانکهای عامل به زودی اجرایی میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پس از بیمه شدن رایگانِ سه دهکِ پایین جامعه در راستای تحقق عدالت در سلامت، گامی برای کاهش دردِ بیماران خاص و صعب العلاج برداشته شد و ۲۰ درصد از بودجه صندوق این بیماران اختصاص یافت.
در قانون بودجه ۱۴۰۱، ۵ هزار میلیارد تومان در قالب صندوقی برای حمایت از بیماران خاص و صعب العلاج در نظر گرفته شده است.
حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: هفته آینده قرار شد به طور رسمی، صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج افتتاح شود و در سراسر کشور با توجه به اعتباری که در اختیار استانها قرار داده میشود، همه کسانی که بیماری خاص و صعب العلاج دارند، میتوانند با مراجعه به بیمه سلامت، مشکل خود را حل کنند.
پدرام پاک آیین سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۴۴ بیماری از مجموع بیش از ۱۰۰ بیماری در فهرست بیماریهای خاص، تحت پوشش این صندوق قرار گرفته و دو شاخص فراوانی مبتلایان و هزینههای درمانیِ بیماری در احصای این بیماریها در نظر گرفته شده است.
هرچند بیمه تاکنون بخشی از هزینههای دارویی و درمانی بیماران خاص و صعب العلاج را پوشش میداد، اما صندوق بیماریهای خاص و صعب العلاج، این هزینهها را به گونهای پوشش میدهد که کمترین پرداخت از جیب بیمار باشد.
مهدی رضایی معاون بیمه و خدمات سلامت سازمان بیمه سلامت در این باره گفت: بستههای خدماتی در این صندوق در بخشهای دولتی، ۹۰ تا ۱۰۰ درصد و در بخشهای خصوصی، تا ۸۰ درصد هزینههای این بیماران را پوشش میدهد.