رصد ضربان قلب از راه دور با کمک برنامه کاربردی مخصوص
محققان یک استوتسکوپ الکترونیکی بر روی تلفن همراه هوشمند ابداع کرده اند که به پزشکان کمک میکند ضربان قلب بیمار را از راه دور رصد کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، استوتسکوپ درسال ۱۸۱۶ میلادی ابداع شد، اما اکنون پس از گذشت ۲۰۰ سال میتوان به جای آن تلفن همراه هوشمند را روی سینه فرد قرار داد و ضربان قلب وی را ثبت کرد.
در همین راستا محققان کالج کینگ لندن یک برنامه ابداع کرده اند که نه تنها ضربان قلب را بلکه صداهای بین باز و بسته شدن دریچههای قلب را نیز ردیابی میکند.
مهمترین کاربرد چنین ابزاری آن است که اگر فرد سوفل قلبی داشته باشد، آن را آشکار میکند. سوفل قلبی به صدایی غیرطبیعی بین ضربان قلب منجر میشود و نشان میدهد فرد دچار بیماری قلبی است. همچنین فناوری جدید اطلاعات بیشتری برای ردیابی فیبریلاسیون دهلیزی را فراهم میکند.
فیبریلاسیون دهلیزی یا ضربان قلب ناهماهنگ را میتوان به وسیله یک اکوکاردیوگرام نیز ثبت کرد که در ساعت هوشمند تعبیه شده، اما برنامه جدید اطلاعات بیشتری فراهم میکند.
بنا بر اعلام وبگاه دیلی میل، نرم افزار مذکور «Exhoes app» نام گرفته و نشان میدهد بیش از ۸۰ درصد افراد میتوانند با قراردادن گوشی موبایل روی سینه شان به خوانشی دقیق و با کیفیت از ضربان قلب خود دست یابند.
تحلیل دادههای ۱۱۴۸ کاربر نشان میدهد افراد بدون در نظر گرفتن جنسیت یا وزن شان میتوانند ضربان قلب خود را با استفاده از برنامه ردیابی کنند.
هنگامیکه فردی ضربان قلب خود را روی برنامه ثبت میکند، این داده به مخزنی افزوده میشود که به محققان کمک میکند کیفیت صوت و مفهوم پزشکی آن را ردیابی کنند. البته کاربران هیچ گونه تشخیص یا توصیه پزشکی از دکتر دریافت نمیکنند، اما در آینده میتوان این قابلیت را نیز به این برنامه اضافه کرد.