اکنون بار دیگر موضوع ریخته شدن خون یمنیها و نقض حقوق بشر در عربستان مطرح و اعضای دموکرات کنگره خواستار بازنگری در کمکهای نظامی آمریکا به عربستان و امارات میشوند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از تلويزيون الميادين، شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد: همراهی عربستان و امارات با تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید نفت، باعث خشم و سرخوردگی کاخ سفید شده است.
جو بایدن بدون آنکه دستاورد ملموسی داشته باشد پس از انتقاد تند از محمد بن سلمان با او در ریاض دست داد و در اوج بحران انرژی در غرب، کنترل بازار نفت از دست آمریکا خارج شد. بایدن و دموکراتها خودشان را با تنگنای قریب الوقوع انتخاباتی مواجه میبینند. آمریکایی ها، موضع ریاض را خنجر زدن به بایدن میدانند تا رای دهندگان آمریکایی را به دادن رای به حزب جمهوریخواه سوق دهد. زیرا تصمیم کاهش تولید اوپک پلاس باعث افزایش بهای بنزین در آمریکا میشود.
در واشنگتن، در پی تصمیم اوپک پلاس برای کاهش تولید، خشم زیادی از ریاض ایجاد شده است، زیرا این تصمیم به معنای جانبداری از مسکو است و پیامدهای آن را عربستان به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت بر دوش میکشد. این موضع گیری سیاسی بین المللی، بر اوضاع داخل آمریکا هم تاثیر میگذارد. به نظر میرسد دولت بایدن برای واکنش نشان دادن به این تصمیم اوپک پلاس تردید دارد، اما کنگره موضع تندتری دارد و دعوتهایی برای قطع روابط با عربستان مطرح شد.
تصمیم اخیر اوپک پلاس، موضوع نفت را از روابط تاریخی بین آمریکا و عربستان حذف میکند در حالی که در دو سوی این معادله، نفت عربستان در برابر چتر حمایتی آمریکا قرار داشته است. آیا اقدام عربستان و امارات، تغییر راهبردی در سیاست این دو کشور خلیج (فارس) مطابق با تحولات فزاینده بین المللی به سوی نظام جدید جهانی است یا اینکه تحول تاکتیکی و کوتاه مدت است؟
اگر اقدامات ریاض و ابوظبی، بلندمدت و ریشهای است، به معنای آن خواهد بود که به جایگزینی برای آمریکا نیاز دارند تا ثبات نظامهای خلیج (فارس) را پس از چند دهه روابط راهبردی با آمریکا تضمین کند. آیا اوضاع بین واشنگتن و ریاض به حد طلاق بدون بازگشت خواهد رسید؟
در حالی که آمریکا در چارچوب تدابیر اقتصادی در برابر روسیه برای افزایش جهانی تولید نفت تلاش میکرد، اوپک پلاس تصمیم معکوس اتخاذ کرد و ضربهای به خواست واشنگتن زد. این تصمیم میتواند ضربه شدیدی به روابط آمریکا و متحدانش در خلیج (فارس) باشد. اعضای دموکرات کنگره خواستار بازنگری در کمکهای نظامی و دفاعی آمریکا به عربستان و امارات شدند.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا تأکید کرد واشنگتن چند گزینه را برای پاسخ به تصمیم عربستان بررسی میکند. خشم آمریکا، معیارهای دوگانه دموکراتها و بیشتر اعضای کنگره را در تعامل با مسایل خارجی نشان میدهد، زیرا آنها سال هاست از جنگ عربستان و متحدانش علیه یمن حمایت میکنند و چند ماه پیش جو بایدن در سفر به ریاض، قراردادهای جدید تسلیحاتی با عربستان به ارزش پنج میلیارد دلار امضا کرد، اما بر اساس منافع آمریکا همه چیز تغییر میکند و اکنون بار دیگر در کنگره موضوع ریخته شدن خون یمنیها و نقض حقوق بشر در عربستان مطرح شده است؛ بنابراین از نظر واشنگتن، به چالش کشیدن موضوع تأمین نفت در جهان، موضوعی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
اوپک پلاس هم ک اومد تو تیم شرق جهان
قدرت شرق داره بیشتر میشه