سردبیر میز کشاورزی، روستا و عشایر خبرگزاری صدا و سیما گفت: با افزایش سطح دانش کشاورزان و ارائه مشوقهای دولتی به کشاورزان، ایران توانایی کسب رتبه تک رقمی در کشت محصول راهبردی گندم جهان را داراست.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما؛ سردبیر میز کشاورزی، روستا و عشایر خبرگزاری صدا و سیما در مصاحبه تلوزیونی با برنامه گزارش هفتگی شبکه اول سیما ضمن تبریک به مناسبت ۱۵ مهر روز ملی روستا و عشایر، گفت: سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنمای محصولات و وضعیت غذایی، ایران رو چهاردهمین کشور بزرگ تولید کننده گندم جهان معرفی کرده است.
آقای دکتر مجتبی روحی افزود: طبق آمار سازمان فائو در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ میلیون و سیصد هزار تن در کشور تولید غلات داشته ایم که این رقم رشد ۱۳ و شش دهم درصدی رو نسبت به سال قبل را نشان میدهد؛ که درنوع خود حائز اهمیت است.
این کارشناس کشاورزی در ادامه تصریح کرد: بر اساس این گزارش امسال موفق به تولید حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم شده ایم؛ و در این میان چین با تولید ۱۳۸ میلیون تن به عنوان بزرگترین تولیدکننده گندم در جهان شناخته شده و اتحادیه اروپا با تولید ۱۳۲ میلیون تن و هند با تولید ۱۰۶ میلیون تن به ترتیب رتبههای دوم و سوم جهان را به خود اختصاص دادهاند.
سردبیر میز کشاورزی روستا و عشایر خبرگزاری صدا و سیما با اظهار نوید با افزایش تولید بیشتر در سالهای آتی گفت: ظرفیت زراعی ایران توانایی کسب رتبه تک رقمی در زمانی کوتاه را نیز داراست.
وی خاطرنشان کرد: کشاورزان ما میتوانند با افزایش سطح دانش خود به راحتی ظرفیت زراعی مزارع گندم خود را از ۴ تن در هکتار کنونی به ۸ تن در هکتار ارتقا دهند به شرط آنکه دولت هم مشوقهای لازم را در اختیار کشاورزان قرار دهد، موضوعی که میتواند ایران را در کشت محصول راهبردی گندم در میان ده تولید کننده بزرگ گندم جهان قرار دهد.
وی در ادامه افزود: اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی گندم حتی بیشتر از قیمت جهانی و قبل از شروع فصل زراعی برای ۲ سال متوالی باعث افزایش انگیزه و تشویق گندمکاران به کشت محصولات راهبری مثل گندم شده است.
دکتر روحی اظهار داشت: طبق برآوردهای وزارت جهادکشاورزی با این روند افزایش تولید، سال آینده در تولید نان به خودکفایی نسبی خواهیم رسید.