ملایر زادگاه انگور و فرآوردههای آن یعنی کشمش و شیره انگور بوده که در سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، بر بام کشاورزی دنیا نشسته است.
ایران در حال حاضر از نظر تولید انگور و سطح زیر کشت آن همردیف کشورهایی همچون چین، ایتالیا، آمریکا، اسپانیا، ترکیه، فرانسه و آرژانتین است و رتبه هشتم جهانی را از نظر سطح زیر کشت و رتبه نهم جهانی را در تولید انگور دارد.
طبق آمار ۳۱۶ هزار هکتار باغ انگور در کشور وجود دارد که میانگین برداشت آن ۱۵ تُن در هکتار و از این میزان سطح زیر کشت ۲۱ هزار و ۵۳۹ هکتار معادل ۶.۸ درصد باغ انگور در استان همدان واقع شده که میزان تولید سالانه آن ۴۰۴ هزار و ۶۳۱ تُن معادل ۱۰.۶ درصد از تولید کشوری با میانگین تولید ۱۹ تُن در هکتار است؛ در حالیکه میانگین تولید انگور در ملایر ۲۳ تُن در هکتار است و بالاتر از میانگین کشوری و استانی قرار دارد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان ملایر گفت: برای بهبود باغهای انگور شهرستان ۱۵۰ هکتار از باغهای سنتی انگور شهرستان را به باغهای فراز یا ایستاده تبدیل کرده ایم تا هم آبیاری نوین امکان پذیر شود و هم کیفیت انگور و نورگیری آن بیشتر شود.
میرباقری افزود: در شهرستان ملایر بیش از ۱۵ هزار بهرهبردار در محصول انگور داریم و محصول برداشت شده در ۶۰ کارخانه سبزه پاک کنی بسته بندی و اماده صادرات میشود.
به گفته وی کشمش ملایر برندی صادراتی در جهان شده است و کشورهای اوکراین، اروپا و خاورمیانه مقصدهای مهم صادرات آن هستند.
از سویی سرانه تولید انگور در استان همدان ۲۳۷ کیلوگرم است و از نظر سطح زیر کشت و تولید در رتبه نخست محصولات باغی استان قرار دارد و حدود ۵۳ درصد از تولیدات باغی را به خود اختصاص داده است.