زینب عرفانیان (نویسنده مربعهای قرمز) گفت: با نگاه به زندگی شهدای هشت سال دفاع میبینیم که آنها جوانهایی عادی با شیطنتهایی عادی بودند، ولی سبک بندگی خاصی داشتند که سبک زندگیشان را ساخت.
وی افزود: در جریان ثبت خاطرات سردار یکتا، برای من به عنوان نویسنده و سردار یکتا به عنوان راوی، این مساله مهم بود که کتاب در دسته خاطرات شفاهی مرجع باشد و دیگر این که شهدای کتاب محور باشند نه اینکه من یا راوی دیده شویم که خدا را شاکرم که موفق بودم.
نویسنده دفاع مقدس گفت: نگارش خاطرات سردار حاج حسین یکتا سه سال زمان برد، در این مدت ۱۲۰ ساعت مصاحبه انجام دادم.
وی گفت: برای واقع نگاری خاطرات به مکانهای زیادی از خاطرات حاج حسین یکتا سفر کردم و از نزدیک آنجا را دیدم.
وی در توضیح موقعیتهای کتاب گفت: در بازدیدهای میدانی از خیابان ۴ مردان قم و خانه پدری سردار یکتا تا کارخانه نمک در فاو و نقطه صفر مرزی دیدار کردم که این دیدارها در فضاسازی و راستی آزمایی خاطرات کتاب بسیار تاثیر داشت.
وی در ادامه افزود: در کتاب مربعهای قرمز سیر پردازش کتاب به اینگونه روایت شده که مخاطب با (راوی) که یک نوجوان اهل محله خاک فرج قم است همراه میشود، نوجوانی که همنشینی اش اش با حاج میانه جی در مسجد صاحب الزمان اورا به خاکریزهای جبهه میرساند.
زینب عرفانیان گفت: مخاطب علاوه بر آشنایی با خاطرات شفاهی حاج محمد حسین یکتا با نام وخاطرات بیش از ۱۰۰ شهید دفاع مقدس در عملیاتمختلف آشنا میشود.
نویسنده مربعهای قرمز در مورد شخصیت پردازیهای کتاب افزود: سعی کردم شخصیت پردازیهای این کتاب برای مخاطب جوان امروز قابل لمس و همزاد پنداری باشد.
وی افزود: شهدای هشت سال دفاع مقدس جوانهای عادی همین مرز وبوم بوده اند که مدام نماز شب نمیخواندند و از سویی وقتی هم به دنیا آمدند نگفتند میخواهیم شهید شویم. آنها سبک بندگی خاصی داشتند که سبک زندگی و شهادتشان را ساخت سبکی که گمشده نسل امروز ماست.
کتاب مربعهای قرمز با روایت خاطرات شفاهی زندگی و جبهه سردار جانبازحاج محمد حسین یکتا با قلم زینب عرفانیان به تازگی برای بار سی ام در انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشرشده است.