مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی گفت: توسعه روستاها و بهبود معیشت روستاییان از دغدغه های اصلی دولت است.
وی عنوان کرد: ارائه تسهیلات ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانیِ قرض الحسنۀ مشاغل خانگی به ازای هر ۱ فرصت شغلی از جملۀ این برنامه هاست.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی یادآوری کرد: پارسال از همین محل به ۲۳ طرحِ متعلق به شهرستان هریس با ارزش ۱ میلیارد تومان وام قرض الحسنه پرداخت شد، اما سهمیۀ اختصاصی به این شهرستان در سال جاری با افزایش ۳۰۰ درصدی، ۳ میلیارد تومان تعیین شده است.
وی افزود: بخش دیگری از وامهای ارزان قیمتِ در نظر گرفته شده تحت عنوان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی است که تاکنون از این محل، ۱۹.۵ میلیارد تومان وام به ۱۵۷ طرحِ متعلق به شهرستان هریس با اشتغالزایی ۳۱۰ نفر پرداخت شده است.
فتحی ادامه داد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی همچنین در برنامۀ دیگری، نه تنها زمینۀ تاسیس سهل شرکتهای تعاونی توسعۀ عمران روستایی را فراهم کرده، بلکه بستر رونق گرفتن سریع فعالیت این شرکتها را نیز به وجود آورده است بطوریکه این شرکتها از پرداخت مالیات بر درآمد معاف هستند و سهم کارفرما در حق بیمههای تامین اجتماعی نیز توسط دولت پرداخت میشود ضمن اینکه این تعاونیها میتوانند بدون تشریفاتِ مورد نیاز برای سایر تعاونی ها، به راحتی در مناقصهها شرکت کنند.
رئیس شورای هماهنگی ادارات تابعۀ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در آذربایجان شرقی اضافه کرد: ۷۰ درصد شهروندان به نوعی مخاطب جامعۀ هدف دستگاههای تابعه وزارت تعاون هستند و از اینرو ما خود را مقید به ارائۀ بهترین و شایستهترین خدمات به مردم میدانیم.
فتحی در بخش دیگری از اظهاراتش گفت: فلسفۀ نامگذاری ۱۵ مهر به عنوان روز ملی روستا و عشایر این بوده که روستاها، مناطق عشایری، روستاییان و جامعۀ سختکوش عشایر و همچنین نیازمندیهای آنان در کانون توجهها باشد.
وی افزود: لازم است به مناسبت روز ملی روستا و عشایر نقش پراهمیت روستاییان و جمعیت عشایری در عمران، آبادانی و رشد اقتصادی استان و کشور تبیین گردد چراکه اعتقاد داریم جامعۀ روستایی آغازگر تمدن بشری بوده و در زمان حاضر نیز مظهر ساده زیستی، ایمان، تدّین و اعتقادات است.
در این جلسه که علاوه بر اعضای شورای هماهنگی ادارات تابعۀ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، محمد اسکندری مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری آذربایجان شرقی، حجت الاسلام نصرالله پور امام جمعه و جلیل وند فرماندار هریس نیز حضور داشتند، محمد نظری مدیر صندوق بیمۀ اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان شرقی بعد از سخنرانی مدیرکل امور روستایی استانداری و سایر مسئولان، گزارشی از عملکرد شش ماهۀ این صندوق در استان و شهرستان هریس ارائه کرد و با اشاره به اینکه نوعاً نیمۀ دوم سال، آغاز فصل نام نویسی و تمدید عضویت بیمه شدگان این صندوق است، گفت: تمام مجموعههای همکار با صندوق بیمه اجتماعی روستاییان در سر تا سر استان آمادۀ ارائه خدمات به مراجعان هستند.
وی تاکید کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بنای رقابت با هیچ مجموعۀ دولتی و غیردولتی از جمله تامین اجتماعی را ندارد، اما مصمم است سیاست اصولی دولت در بیمه کردن همۀ افراد روستانشین و حتی ساکنان مناطق شهری که برابر قانون مشمول عضویت در صندوق بیمه اجتماعی هستند را محقق کند.
به گفته نظری، همۀ زنان و مردان ۱۵ تا ۵۰ سالۀ فاقد بیمه اجتماعی که ساکن روستا، ساکن مناطق عشایری، ساکن شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر جمعیت، کشاورزان ساکن در شهرهای بزرگ، قالیبافان و مشاغل مرتبط با بافندگی (ساکن شهر، روستا و عشایر)، شاغلین صنایع دستی و میراث فرهنگی و رانندگان حمل کالان و مسافر بین شهری (ساکنان روستا و شهر) هستند، به عنوان مشمول عضویت اختیاری در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر محسوب میشوند.
در پایان این جلسه حُکم برقراری مستمری بازماندۀ عضو فوت شدۀ صندوق بیمه اجتماعی روستاییان آذربایجان شرقی که جلسه در منزل آن مرحوم برپا شده بود، به همسرش، خانم رنجی نمرور اهدا شد.
چند حُکم برقراری مستمری دیگر برای اعضای این صندوق که در روستای نمرور سکونت دارند، به همراه لوحهای سپاس از همیاران صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر آذربایجان شرقی نیز در همین جلسه اِعطا شد.
روستای نمرور با جمعیتی قریب به ۲۰۰۰ نفر در ۱۸ کیلومتری هریس واقع است.