دانش آموزان چه میان وعدههایی استفاده کنند تا هم به رشد و هم به یادگیری بهتر آنها کمک کند؟
در یک صبحانه مقوی، توصیه میشود از انواع نان به ویژه نانهای تیره و سبوس دار در کنار مواد غذایی حاوی پروتئین مانند پنیر و تخم مرغ استفاده شود.
همراه کردن این اقلام غذایی با شیر و مغز دانههایی مثل گردو به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن دانش آموزان کمک میکند.
صبحانه خوردن گرسنگی را در طول ساعات مدرسه کاهش میدهد که خود میتواند باعث کاهش حواس پرتی شده و عملکرد تحصیلی، خلق و خو و رفتار دانش آموز را بهتر کند.
نخوردن میان وعدهها با کاهش قند خون در این افراد همراه است که خود میتواند با پرخاشگری، عدم توجه کافی به دروس در سر کلاس و عدم تمرکز و یادگیری کافی همراه باشد.
بهترین میان وعدهها برای دانش آموزان لقمه نان و پنیر و گردو، انواع میوهها سیب، پرتقال، نارنگی، موز، هلو، زردآلو، لیمو شیرین و سبزیجات تازه مانند هویج، کاهو، خیار و میوههای خشک ماننده برگه میوه ها، کشمش و انجیر خشک و مویز و توت خشک، مغزدانهها مانند گردو، فندق، پسته و بادام، شیر و بیسکویتهای سبوس دار است.
استفاده از نانها محلی از جمله نانهای خشک و نانهای سبوس دار نیز میتواند گزینه مناسبی برای مصرف میان وعدهها در بین دانش آموزان باشد.
وعده ناهار یکی از وعدههای اصلی است که در تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن به ویژه برای دانش آموزان که در سنین رشد قرار دارند اهمیت زیادی دارد.
توصیه میشود تمام دانش آموزان وعده غذایی ناهار خود را بین ساعت ۱۲ تا ۱ ظهر مصرف کنند و مصرف این وعده به بعد از تعطیل شدن مدرسه موکول نشود.
در وعده غذایی ناهار، دانش آموزان میتوانند از انواع غذاهای مرسوم در فرهنگ ایرانی استفاده کنند مشروط بر اینکه میزان چربی این غذاها خیلی زیاد نباشد، از غذاهای سرخ کرده به تکرر استفاده نشود و این وعده غذایی در کنار خود حتما یک واحد لبنیات و یک واحد سبزی همراه داشته باشد.
استفاده از انواع سالادها به عنوان وعده ناهار نیز برای دانش آموزان میتواند جذاب باشد.
برای اینکه این سالاد را به عنوان یک وعده برای دانش آموزان جا بیندازید میتوانید در این سالادها از انواع حبوبات پخته شده، کمی پنیر رنده شده و کمی گوشت مرغ نیز استفاده کنید تا دانش آموز آن را به عنوان یک وعده اصلی بپذیرد.