پیش بینی می شود امسال 180 هزار تن انگور از تاکستانهای آذربایجانغربی برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مهاباد؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با اشاره به آغاز برداشت انگور از تاکستانهای استان گفت: 20 هزار هکتار باغ انگور بارور در استان وجود دارد که پیش بینی می شود امسال ۱۸۰ هزارتن محصول از آن برداشت شود.
بوتراب، با بیان اینکه بخشی از انگور تولیدی استان سالانه به کشورهای همسایه صادر میشود، افزود: از کل محصول تولیدی ۶۰ درصد به صورت تازه خوری در استان و سایر نقاط کشور مصرف و مقداری نیز صادر شده و بقیه در صنایع تبدیلی به صورت آبمیوه، کشمش و شیره انگور فرآوری می شود.
وی، با بیان اینکه انگور دومین محصول باغی استان است و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار بطور مستقیم و ۳۰ هزار نفر به صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بسته بندی و حمل و نقل آن فعالیت و امرار معاش میکنند، گفت: این استان رتبه چهارم کشوری در تولید انگور را به خود اختصاص داده است.
بوتراب تصریح کرد: سالانه بیش از ۴۱۰ تُن آب غوره توسط سه واحد آبغوره گیری به صورت صنعتی در سطح استان تولید می شود که در مصارف خانگی و تهیه سالادها و چاشنی غذاها بکار می رود و بخش عمدهای از آن نیز در استان به روش سنتی خانگی تهیه می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید می شود که سفید و قرمزکشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم از جمله این ارقام است و به تازگی ارقام خارجی از جمله فلیم، ترکمن و سایر ارقام در برخی نقاط در حال توسعه است.
زمان برداشت انگور برحسب ارقام و مناطق مختلف استان از اوایل شهریور تا اواخر مهر ماه متغیر است.