دولت بایدن بسته بعدی کمکهای نظامی خود شامل سیستمهای پرتابگرهیمارس، مین و خودروهای مقاوم را در قالب بسته کمکی ۶۲۵ میلیون دلاری به اوکراین ارسال میکند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، به نقل از رويترز، دولت بایدن بسته بعدی کمکهای امنیتی خود را برای اوکراین که شامل چهار سامانه موشکی توپخانهای با تحرک بالا، سیستمهای پرتابگرهیمارس و مهمات مربوطه، مین و خودروهای مقاوم در برابر مین در قالب بسته کمکی ۶۲۵ میلیون دلاری به اوکراین ارسال میکند.
در حال به روزرساني...
نخست وزیر استونی: غرب نباید در برابر مسکو تسلیم شود
«کایا کالاس» گفت غرب نباید در برابر تهدیدهای هستهای مسکو و پیشنهادهای زودهنگام و شتاب زده صلح تسلیم شود، با این حال باید محکم از پشتیبانی از اوکراین دفاع کرد، چرا که این کشور هدف تهاجم قرار گرفته در جنگ است تا سرزمینهای اشغال شده اش را از چنگ سربازان روسیه برهاند.
کالاس که از سال گذشته دولت استونی را اداره میکند، در مصاحبه با این خبرگزاری گفت تقاضاهای بسیار خطرناک برای مذاکره و صلح در اوکراین به تازگی از طرف «افراد بسیار سرشناس» رسیده است.
نخست وزیر استونی گفت: حتی اگر صلح برقرار شود، به آن معنا نیست که درد و رنج انسانی در آن سرزمینها پایان مییابد.
کالاس تاکید کرد چنین تهدیدهایی را باید جدی گرفت، «با این حال، این به آن معنا نیست که "بسیار خوب، کار را رها کنیم. تلاشها برای مماشات با پوتین در زمانی که او در حال دامن زدن به جنگ است، ممکن است این پیام را بفرستد که «وقتی تهدید میکنی، آنان تسلیم میشوند.»
وی تصریح کرد قدرتهای هستهای جهان پیام بسیار روشنی را به روسیه فرستادهاند: "چنانچه از سلاح اتمی استفاده کنید، راه بازگشتی وجود نخواهد داشت."
ادعای زلنسکی مبنی بر آزادسازی مناطقی در منطقه خرسون
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز سه شنبه مدعی شد ارتش این کشور پیشرویهای قدرتمندانهای در جنوب این کشور داشته است.اشاره وی به بازپس گیری دهها محله در شرق و جنوب اوکراین از نیروهای روس در این هفته بود.
بر اساس نقشههایی که روسیه نشان داده است نیروهای این کشور شمار زیادی از محلههای منطقه خرسون را ترک کرده اند.
سفر رافائل گروسی به اوکراین و روسیه
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی این هفته به اوکراین و روسیه سفر خواهد کرد.
آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیهای اعلام کرد گروسی قرار است در این سفر با مقامات این دو کشور درباره ایجاد یک منطقه حفاظت شده در اطراف نیروگاه هستهای زاپوریژیا گفتگو کند.
در این بیانیه به زمان دقیق این سفر اشاره نشده است.
نشست اضطراری مجمع عمومی سازمان ملل در دوشنبه آینده
سخنگوی سازمان ملل متحد گفت مجمع عمومی این سازمان در روز دوشنبه آینده برای بحث درباره ادعای روسیه مبنی بر افزودن چهار منطقه نیمه اشغال شده اوکراین به سرزمینش نشست اضطراری برگزار میکند.
منابع دیپلماتیک در روز سه شنبه گفتند در این نشست ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد به ارزیابی قطعنامهای درباره این الحاق که هم اکنون در دست آماده سازی است، میپردازند. این نشست پس از آن برگزار میشود که روسیه قطعنامه محکومیت (اقدامش در قبال بخشهای اشغالی اوکراین) را در نشست هفته گذشته شورای امنیت وتو کرد.
«پائولینا کوبیاک»، سخنگوی مجمع عمومی، گفت این نهاد به درخواست اوکراین و آلبانی، این موضوع را در نشستی در ساعت ۳:۰۰ بعدازظهر روز دوشنبه بررسی میکند.
روز جمعه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه اعلام کرد مسکو چهار منطقه از اوکراین را تحت حاکمیت خود درآورده است.
این اظهارنظر پوتین در زمینه تصرف خاک اوکراین بی درنگ با محکومیت تقریبا جهانی رو به رو شد. تصرف این بخش از خاک اوکراین پس از گذشت بیش از هفت ماه از جنگ ویران کنندهای با تهاجم روسیه به اوکراین در روز ۲۴ فوریه آغاز شد، صورت گرفت.
محکومیت روسیههراسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل
شماری از کشورهای شورای حقوق بشر سازمان ملل، اقدامات تبعیض آمیز و ترویج روسیه هراسی را محکوم کردند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، یازده کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، اقدامات تبعیض آمیز بی سابقه برخی کشورها در ماههای اخیر علیه روسیه و روسزبانها را محکوم و درباره اقدامات تبعیض آمیز سازمان یافته علیه روسها با ابعاد زبانی و نژادی از فوریه تا کنون ابراز نگرانی کردند.
این کشورها خواستار توقف رفتارهای هیستریک علیه روسیه و ظلم و ستم به روس زبانها شدند و بر ضرورت پایبندی به اصول حقوق بشر تاکید کردند.
بلاروس، بولیوی، ونزوئلا، ایران، چین، روسیه، کره شمالی، میانمار، نیکاراگوئه، سوریه و اتیوپی این بیانیه را امضا کردند.
خسارات نیروهای اوکراینی و کشته و زخمی شدن حدود ۸۰۰ تن از آنها
نیروهای اوکراینی طی ۲۴ ساعت خسارات و تلفات سنگینی در حملات نیروهای روسیه در مناطق مختلف متحمل شدند و حدود هشتصد تن از نیروهای آنها کشته و زخمی شدند.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، ایگور کوناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام کرد حدود هشتصد تن از نیروهای اوکراینی ظرف یک روز در مناطق مختلف کشته و زخمی شدند. وی از انهدام حدود ۱۴۶ مرکز استقرار نیروهای اوکراینی و سرنگونی سه فروند بالگرد این کشور خبر داد.
کوناشنکوف گفت: بیش از ۱۴۰ نظامی اوکراینی در حملات موشکی نیروهای روسیه به مواضع استقرار آنها در خارکیف کشته شدند و ۱۹ دستگاه انواع جنگ افزارهای آنها نیز منهدم شد. خسارات سنگینی هم به نیروهای اوکراینی نزدیک اسلاویانسک وارد شد و حدود یکصد تن از نظامیان این کشور نیز کشته شدند و شش دستگاه خودروی زرهی و دو موشک انداز گراد آنها نیز منهدم شد. بیش از ۲۶۰ نظامی اوکراینی هم در حمله به مواضع آنها در آرتیوموفسک کشته شدند و ۱۴ دستگاه خودروی نظامی آنها نیز منهدم شد.
وی افزود: در جریان مقابله با پیشروی نیروهای اوکراینی در جمهوری دونتسک نیز بیش از یکصد نیروی نظامی اوکراینی کشته شدند. نیروهای روسیه همچنین به عملیات خود در نیکولایف برای جلوگیری از حملات نیروهای دشمن ادامه دادند که طی آن شصت نظامی اوکراینی کشته شدند و حدود هفت دستگاه خودروی نظامی نیز در خرسون منهدم شد.
کوناشنکوف ادامه داد: تانکهای دشمن در مناطقی از خرسون توانستند به خطوط دفاعی نیروهای ما نفوذ کنند که طی آن ۱۳۰ تن از نیروهای دشمن کشته شدند و خساراتی نیز به تجهیزات نظامی آنها وارد شد.
نخست وزیر فرانسه تاکید کرد نمیتوان روسیه را نادیده گرفت
نخست وزیر فرانسه تاکید کرد نمیتوان روسیه را تحریم کرد و وجود آن را به عنوان یک قدرت بزرگ و همسایه اروپا نادیده گرفت.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، الیزابت بورن در سخنانی در پارلمان فرانسه ضمن اعلام این مطلب خطاب به نمایندگان پارلمان افزود: این جنگ ادامه خواهد یافت، اما روزی به پایان میرسد. اوکراین خواهد توانست امور خود را اداره کند و روسیه نیز وجود خواهد داشت. روسیه قدرتی بزرگ بوده است و همچنان خواهد بود و همسایه ما بوده و هست. نمیتوانیم آن را نادیده بگیریم.
وی افزود: تاریخ سر میز مذاکرات نوشته میشود نه در میدان جنگ. به همین سبب (امانوئل مکرون) رئیس جمهور (فرانسه) تصمیم گرفته است ارتباط با همتای روس را حفظ کند.
اظهارات نماینده انگلیس درباره جنگ اوکراین در نشست شورای حقوق بشر
به گزارش پایگاه اینترنتی رسمی دولت انگلیس، ریتا فرنچ Rita French در پنجاهمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل در وین پایتخت اتریش حاضر شد و سخنانی درباره جنگ اوکراین مطرح کرد. وی در این سخنان بر حمایت انگلیس از استقلال و تمامیت ارضی اوکراین تاکید کرد. متن کامل این اظهارات به قرار زیر است:
اعلامیه وین و برنامه اقدام آن بر اهمیت حفظ دموکراسی و بهره مندی از حقوق بشر تاکید کرده است. در این اعلامیه به روشنترین شکل ممکن تصریح شده است دموکراسی مبتنی است بر بیان آزاد خواست مردم و این که آنها بتوانند نظامهای سیاسی و اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خودشان را تعیین کنند و به صورت کامل در همه شئون زندگی خود مشارکت داشته باشند. اما آنچه در هفته گذشته در اوکراین شاهد بودیم به تمسخر گرفته شدن این اصول دیرینه بوده است. به همه پرسی فرمایشی پوتین، باید همانطور که هست نگریست. این اقدامات مصداق تلاش مذبوحانهای است برای توجیه تلاشی غیرقانونی و بدون تحریک طرف مقابل برای تصرف سرزمینهای یک کشور مستقل اوکراین. این اقدام پوتین، استمرار وقیحانه برنامههای کرملین است همانطور در جریان ماجرای منطقه کریمه در سال ۲۰۱۴ شاهد آن بودیم. این اقدامات، نقض آشکار قوانین بین المللی است.
این کار (همه پرسی)، مصداق دموکراسی یا خواست مردم اوکراین نیست. این یک نمایش مضحک است که با بی توجهی کامل به چارچوبهای قانونی و مبتنی بر قانون اساسی اوکراین برپا شده است و با زور اسلحه بوده است. انگلیس هرگز مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون زاپوریژیا را به عنوان چیزی بغیر از بخشی از سرزمین اوکراین به رسمیت نخواهد شناخت.
اصول استقلال و تمامیت ارضی که از اصول اساسی در منشور سازمان ملل هستند، اصولی هستند که همه ما برای حفظ آنها مسئول هستیم. همانطور که دبیرکل سازمان ملل در هفته پیش گفت، تصمیم پوتین برای اجرایی کردن برنامه الحاق این مناطق (به خاک روسیه)، هیچ ارزش قانونی ندارد و باید به قویترین شکل ممکن، محکوم شود.
ما از جامعه بین المللی میخواهیم تا در محکومیت و رد صریح تلاشهای روسیه برای ملحق کردن بخشهایی ازاوکراین به خاک روسیه و همچنین احیای توان مردم اوکراین برای بیان آزاد دیدگاه هایشان در جامعهای آزاد و دموکراتیک، به ما ملحق شوند.
مدیر سیا: سخت است که بگوییم آیا پوتین درباره سلاحهای هستهای بلوف زده است یا نه
وبگاه هیل نوشت: ویلیام برنز، رئیس سیا، گفت سخت است بگوییم که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مورد تهدید به استفاده از سلاحهای هستهای در اوکراین بلوف زده است یا خیر.
وی در گفتگو با اخبار شبانگاهی شبکه تلویزیونی سی بی اس، در پاسخ به این سؤال که آیا نشانههایی مبنی بر استقرار تسلیحات هستهای روسیه وجود دارد، گفت: ”ما باید هرتهدیدی که مربوط به خطر میشود را جدی بگیریم و میدانید، لفاظیهایی که وی و دیگر سران ارشد روسیه به کار برده اند، بی پروا و عمیقاً غیرمسئولانه است. ما امروز هیچ مدرک عملی در جامعه اطلاعاتی آمریکا نمیبینیم که وی در حال نزدیکتر شدن به استفاده واقعی است که نشان دهد تهدید قریب الوقوعی درباره استفاده از سلاحهای هستهای تاکتیکی وجود دارد.
وقتی مجری برنامه از ویلیام برنز پرسید که آیا پوتین با تهدیدهای خود "بلوف" میزند، رئیس سازمان سیا پاسخ داد مقامات آمریکا باید اقدامات او را در هر صورت جدی بگیرند.
بزنز افزود در این مرحله خیلی سخت است و همانطور که گفتم، کاری که ما باید انجام دهیم این است که آن را بسیار جدی بگیریم و مراقب نشانههایی از آمادگیهای واقعی باشیم، اگرچه این نقش سیاستگذاران است و من دیگر سیاستگذار نیستم. ما باید به طور مستقیم پیامدهای شدیدی را که از هرگونه استفاده از تسلیحات هستهای ناشی میشود، اعلام کنیم.
پوتین روز جمعه معاهدات الحاق چهار منطقه شرق و جنوب اوکراین را امضا کرد که باعث تشدید درگیری با کی یف و متحدان غربی آن شد که متعاقباً این اقدام را غیرقانونی خواندند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که پوتین هشدار داد مسکو زرادخانه هستهای عظیم خود را برای محافظت از خاک روسیه و مردم آن، مستقر خواهد کرد.
بلغارستان از پیوستن اوکراین به ناتو حمایت نکرد
رئیس جمهور بلغارستان اعلامیه ۹ کشور اروپایی را درباره اوکراین به دلیل بند مربوط به حمایت از پیوستن کی یف ناتو امضا نکرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از کی یف ۹ کشور اروپای مرکزی و شرقی سندی را دوم اکتبر درباره اوکراین منتشر کردند.
سرویس مطبوعاتی ریاست جمهوری بلغارستان سوم اکتبر با انتشار بیانیهای اعلام کرد، رومن رادف، رئیس جمهور این کشور مایل به امضای متن بیانیه، از جمله، حمایت از پیوستن اوکراین به ناتو نیست.
در این بیانیه آمده است رومن رادف با متن کامل بیانیه منتشر شده توسط برخی از کشورهای اروپای شرقی در مورد عضویت اوکراین در ناتو موافق نیست. رئیس جمهور از مواضع دیگر مندرج در این سند حمایت میکند.
بلغارستان معتقد است تصمیم برای الحاق اوکراین به ناتو، با حمایت مقامات بلغارستان در نشست سران اتحادیه اروپا در بخارست در سال ۲۰۰۸، در زمینه امنیتی کاملا متفاوتی اتخاذ شد. بلغارستان تاکید کرده است پس از اینکه روسیه و اوکراین روشهایی را برای حل و فصل نهایی مناقشه میان خود تدوین کردند، لازم است به این مسئله (پیوستن اوکراین به ناتو) بازگشت.
در ۲ اکتبر، ۹ کشور اروپای مرکزی و شرقی حمایت خود را از دعوت به عضویت ناتو در سال ۲۰۰۸ اعلام کردند. این سند توسط رهبران رومانی، جمهوری چک، استونی، لتونی، لیتوانی، مقدونیه شمالی، مونته نگرو، لهستان و اسلواکی امضا شد.
سفیر روسیه در لهستان: ورشو از من خواست همه پرسی الحاق را محکوم کنم
سفیر روسیه در لهستان گفت، ورشو پس از احضار من، خواستار آن شد تا برگزاری همه پرسی در جمهوریهای دونتسک و لوگانسک و مناطق خرسون و زاپاروژیا را محکوم کنم.
به گزارش شبکه تلویزیون روسیا الیوم، سرگئی آندریف رفتار مقامات لهستان را مغرورانه و وقاحت بی حد و مرز خواند و افزود، متن سخنان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در مراسم الحاق مناطق چهارگانه به روسیه را به معاون وزیر امور خارجه لهستان تحویل داده ام.
هم زمان یوگنی ایوانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد، درخواست مقامات لهستانی از دیپلماتهای روسیه جهت محکوم کردن همه پرسی ها، رفتاری بی سابقه و ماجراجویی آشکار است.
پسکوف: استفاده از سلاح هستهای مبتنی بر دکترین هستهای روسیه است
سخنگوی کاخ کرملین هرگونه استفاده از سلاح هستهای از سوی روسیه را مبتنی بر شرایط مشخص و دقیقی دانست که در دکترین هستهای روسیه جای دارد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، دیمتری پسکوف تاکید کرد، پس از آنکه درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو از سوی ولودیمیر زیلنسکی، رئیس جمهور این کشور امضاء شد، مسکو به طور گسترده فعالیتهای کی یف برای پیوستن به ناتو را تحت نظر گرفته است.
سخنگوی کاخ کرملین افزود، وجود چنین نگاهی یکی از دلایل مهم آغاز عملیات ویژه نظامی ماست.
پسکوف با اشاره به واکنشهای غرب که از طریق اقدام حماسی آنان برای مسلح ساختن کی یف آشکار شد، گفت، چنین رویکردی از اولویتهای آنان است که بررسیش به وقتی در آینده موکول شد.
وی درباره تحریمها علیه مسکو تاکید کرد، بیانیه کانادا یا تصمیم کشورهای غربی برای تحمیل تحریمهای جدید، غافلگیر کننده نیست، هر چند نتایج چنین برخوردهایی معکوس بوده است.
آمریکا تسلیحات جدیدی به ارزش ۶۲۵ میلیون دلار به اوکراین ارسال میکند
به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت بایدن بسته بعدی کمکهای امنیتی خود را برای اوکراین که شامل چهار سامانه موشکی توپخانهای با تحرک بالا، سیستمهای پرتابگرهیمارس و مهمات مربوطه، مین و خودروهای مقاوم در برابر مین در قالب بسته کمکی ۶۲۵ میلیون دلاری به اوکراین ارسال میکند.
بستهای که انتظار میرود که خبر ارسال آن به زودی و در روز سه شنبه اعلام شود، اولین بسته کمکی تسلیحاتی آمریکا از زمان اعلام روسیه مبنی بر الحاق بخشهایی از قلمرو اوکراین است و این دومین بسته کمک تسلیحاتی از اوایل سپتامبر محسوب میشود. این در حالیست که درگیریها در اوکراین به شدت افزایش یافته است و نیروهای اوکراینی پیشرویهایی داشته اند.
جداسازی بخشهایی از اوکراین توسط روسیه به دنبال آنچه که برگزاری همه پرسی در مناطق اشغالی اوکراین اعلام شد روی داد. دولتهای غربی و کی یف اعلام کرده اند که این همه پرسی اجباری و غیرقانونی و ناقض قوانین بین المللی است.
با استفاده از این مجوز، آمریکا میتواند تسلیحاتی شامل چهار پرتابگر هیمارس و موشکهای مرتبط با آن، حدود ۲۰۰ خودروی نظامی مقاوم در برابر مین (MRAP) و مهمات برای توپهای جنگی هویتزر و همچنین مین را میتواند در روزهای آتی به اوکراین ارسال کند. این مجوز ارسال سلاح به اوکراین به دولت آمریکا اجازه میدهد تا این تسلیحات و خدمات را بدون تصویب کنگره و به فوریت ارسال کند.
این کمک تسلیحاتی عملا اولین بسته کمکی از بودجه سالیانه سال ۲۰۲۳ دولت آمریکا است. این یک اقدام در جهت توقف شکاف تامین مالی است و به رئیس جمهور جو بایدن اجازه میدهد تا ۳.۷ دلار میلیارد دلار سلاح بیشتر را تا اواسط دسامبر به اوکراین بفرستد. هفته گذشته هم آمریکا از یک بسته کمک تسلیحاتی به مبلغ ۱.۱ میلیارد دلاری رونمایی کرد. این بسته شامل ۱۸ توپخانه با تحرک بالا، سیستم پرتاب موشک هیمارس و مهمات مربوطه و انواع سیستمهای ضد پهپاد و سیستمهای راداری است. اما بسته کمکی هفته گذشته به اوکراین از سلاحهای در حال تولید در کارخانههای تسلیحات سازی آمریکا تامین شد و از ذخایر تسلیحاتی موجود آن تامین نشد. این سلاحها توسط شرکت لاکهید مارتین (Lockheed Martin) ساخته شده اند. این شرکت پرتابگرهای موشکی هیمارس را که از دقت و برد بالایی هستند تولید میکند. این سیستمها برتری جدیدی به کی یف در برابر سیستم توپخانهای روسیه بخشیده است. آمریکا تاکنون ۱۶ سیستم پرتابگر هیمارس به اوکراین ارسال کرده است.
کاخ سفید از اظهار نظر درباره این بسته خودداری کرده است. البته امکان دارد که این بسته تسلیحاتی در آخرین لحظه از لحاظ میزان و ارزش تغییر کند. با ارسال این بسته تسلیحاتی میزان کمکهای آمریکا به اوکراین از زمان حمله روسیه به خاک این کشور در ۲۴ فوریه در مجموع به ۱۶.۸ میلیارد دلار میرسد.
دومای روسیه به الحاق مناطق اوکراینی به روسیه رای داد
مجلس دومای روسیه به اجماع به توافقنامههای الحاق چهار منطقه جمهوری دونتسک، جمهوری لوگانسک، خرسون و زاپاروژیا به روسیه رای داد.
به گزارش شبکه تلویزیونی روسیاالیوم، وزیر امور خارجه روسیه در نشست عمومی مجلس دوما گفت، تهدیدات فزاینده کی یف علیه شهروندان موجب شد باقی ماندن این مناطق تحت حاکمیت اوکراین به امری محال تبدیل شود. لاوروف افزود، الحاق این مناطق به روسیه بخشی از عملیات وحدت سرزمینی روسیه است که با الحاق شبه جزیره کریمه آغاز شده بود.
محمد قصاب خبرنگار روسیاالیوم گزارش داد، مسکو روند امور را از نظر قانونی قطعی کرد، جمهوریهای دونتسک و لوگانسک و مناطق خرسون و زاپاروژیا بر اساس قوانین به رسمیت شناخته شده، بخشی از خاک روسیه اند. پس از تایید دادگاه قانون اساسی روسیه نمایندگان دوما نیز به توافقنامههای الحاق رای دادند.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دلایل مسکو برای موافقت با تمایلات ساکنان مناطق آزاد شده جهت الحاق به روسیه را توضیح داد، لاوروف گفت: «در سالهای گذشته کی یف حملاتی را علیه زبان روسی داشت ضمن اینکه فرهنگ روسیه و اتحادیه کلیساهای ارتدوکس روسیه را ملغی، تاریخ مشترک روسیه -اوکراین را تحریف و کتابها و یادمانهای آنانی را که اوکراین را از اشغال نازیها نجات دادند و شکوه جمهوری اوکراین در سایه اتحاد جماهیر شوروی را پدید آوردند، از بین برد. همچنین قوانینی تصویب کرد که مشوق ایده و فعالیت نازی هاست. همه این اتفاقات موجب شد تا مناطقی که به فرهنگ، تاریخ و زبان روسیه وابسته بودند ادامه باقی ماندن در حاکمیت اوکراین را محال بدانند.»
روسیه از زبان وزیر امور خارجه اش تاکید کرد، روند عملیات نظامی شامل اهداف دور نمیشود بلکه این عملیات نتیجه تهدیدات واقعی علیه شهروندان روسی بود، هدفی که خلاف عملکرد واشنگتن در سیاست استعماری است که با بهانههای واهی کشورها و اقتصادهای مختلفی را نابود کرد.
لاوروف ادامه داد: «روسیه را متهم میکنند تهدیدی برای کشورهای همسایه است، اما واشنگتن جهت رسیدن به خواستهها و تحقق ادعای حمایت از شهروندانش، از به کار گیری زور، آن هم با استفاده از بهانههای واهی خجالت نمیکشد. آمریکاییها محکومیت سازمان ملل متحد را نادیده میگیرند، آنان یوگسلاوی و عراق را به بهانه واهی سلاح کشتار جمعی ویران کردند. آنان غرب را به طور کامل زیر سلطه خود گرفتند و از اوکراین به عنوان ابزاری برای رویارویی با روسیه استفاده کردند همانگونه که هیتلر برای مقابله با اتحاد جماهیر شوروی، اروپا را بسیج کرده بود.»
روسیه ویرانههای برجای مانده از حملات نظامی اوکراین به دنباس را بازسازی میکند و در مراحل آتی با اتخاذ سیاستهایی مثل ایجاد سازمانها و نهادها و فراهم کردن زندگی بهتر برای مردم، از شهروندان مناطق آزاد شده حمایت خواهد کرد.
فعالیتهای جنایتکارانه نظام سیاسی کی یف موجب شد تا تصمیم ساکنان مناطق آزاد شده برای الحاق به روسیه کاملا مشخص باشد، روسیه نیز در ادامه به خواسته این مردم پاسخ داد و دومای روسیه نیز این تصمیم را تصویب کرد و حال نوبت آنانی است که پیگیر قوانین و سنتها هستند تا با تامل در تاریخ معاصر، بفهمند که در کشورهای مختلف، به بهانههای واهی، چه رخ داده است.
فرانسه: روسیه به خاطر جنایاتش در اوکراین مجازات خواهد شد
الیزابت بورن، نخست وزیر فرانسه روز دوشنبه در جمع نمایندگان مجمع ملی کشورش گفت روسیه باید بابت جنایات خود در اوکراین «محاکمه و مجازات شود».
نخست وزیر فرانسه گفت ما مصمم هستیم که جنایات روسیه مستند، قضاوت و مجازات شوند. این شرط ضروری برای بازگشت صلح پایدار است.
او گفت: روسیه هر روز، با نهایت بی شرمی، مرزهای وحشیگری را به عقب میراند. کور کورانه از سلاح مرگبار استفاده میکند، غیرنظامیان را هدف قرار میدهد، مدارس، بیمارستان ها، مراکز خرید و کاروانهای بشردوستانه را هدف قرار میدهد.
مدیر کل نیروگاه زاپوریژیا اوکراین آزاد شد
آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد ایگور موراچوف، مدیرکل نیروگاه هستهای زاپوریژیای اوکراین که روز جمعه به دست روسها بازداشت شده بود، آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، آژانس بین المللی انرژی اتمی که در نیروگاه هستهای زاپوریژیا کارشناسانی دارد، این مطلب را عنوان کرد.
رافائل گروسی، رئیس آژانس بین المللی انرژی اتمی در توییتی اعلام کرد «من از آزادی ایگور موراچوف استقبال میکنم. من تایید این مطلب را که او در صحت و سلامت کامل به منزل خود بازگشته است، دریافت کردم».
به گفته اوپراتور اوکراینی، مدیرکل نیروگاه هستهای زاپوریژیا هنگامی که از نیروگاه به شهر ارنوگودار که نیروهای روس کنترل آن را در دست دارند، باز میگشت، به دست یک گشتی روس بازداشت شده بود.
این منبع همچنین اعلام کرد نیروهای گشتی روس پس از متوقف کردن خودرو حامل مدیرکل نیروگاه، او را پیاده کرده و «با چشمان بسته به مقصد نامعلومی برده بودند».
دمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین روز شنبه این «بازداشت غیر قانونی» با انگیزه نامعلوم را محکوم کرده بود.
نیروگاه هستهای زاپوریژیا، بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا است که از آغاز ماه مارس به دست نیروهای روسیه اشغال شده است، اما از خط مرزی میان سرزمینهای تحت کنترل کی یف و سرزمینهای اشغال شده به دست مسکو چندان دور نیست.
احضار سفیر روسیه در استونی
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه استونی سفیر روسیه در "تالین" را در پی برگزاری همه پرسیهای الحاق در مناطق شرقی اوکراین احضار کرد.
سفیر روسیه در اسپانیا احضار شد
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره به نقل از خبرگزاری تاس، وزارت امور خارجه اسپانیا سفیر روسیه در مادرید را در پی برگزاری همه پرسیهای الحاق چهار منطقه در شرق اوکراین احضار کرد.
سفیر روسیه در بروکسل احضار شد
اتحادیه اروپا روز دوشنبه در چارچوب اقدامی هماهنگ با اعضای این اتحادیه بلند پایهترین دیپلمات روسیه در بروکسل را برای محکوم و رد کردن «الحاق غیر قانونی» بخشی از سرزمین اوکراین به روسیه احضار کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، پیتر استانو، سخنگوی امور خارجه اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه اعلام کرد «این حرکتی در سطح اتحادیه اروپا و هماهنگ شده از سوی این اتحادیه است».
بعد از الحاق چهار منطقه اوکراین که نیروهای روسی بعد از تهاجم ماه فوریه به اوکراین اشغال کرده اند، کشورهای اتحادیه اروپا روز جمعه احضار دیپلماتهای روس را آغاز کردند.
بلژیک روز جمعه سفیر روسیه را احضار کرده بود. ایتالیا و اتریش نیز روز دوشنبه سفرای روسیه را احضار کردند.
رهبران اتحادیه اروپا اعلام کردند «هرگز» این «الحاق غیر قانونی» را به دست مسکو به رسمیت نخواهند شناخت و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدیی را علیه روسیه نهایی میکنند.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا تلاش میکنند بر مخالفتهای شماری از کشورهای عضو از جمله مجارستان و یونان برای تعیین سقف قیمت برای نفت روسیه برای فروش در سراسر جهان فائق آیند.
اتحادیه اروپا پیش از این هفت موج تحریمهای بی سابقه را علیه روسیه اعمال کرده است. این اتحادیه همچنین یک کمک نظامی بالغ بر میلیاردها یورو در اخیتار اوکراین قرار داده است.
روسیه برای تعیین خطوط مرزی بین مناطق الحاقی و اوکراین رایزنی میکند
سخنگوی کرملین (نهاد ریاست جمهوری روسیه) امروز اعلام کرد روسیه در نظر دارد برای تعیین مرزهای مناطق الحاقی جنوب اوکراین به روسیه با مردم این مناطق رایزنی کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، دمیتری پسکوف سخنگوی کاخ سفید امروز در نشستی خبری با حضور خبرنگاران و گزارشگران رسانههای ارتباط جمعی گفت: روسیه برای تعیین مرزهای مناطقی که از اوکراین به خاک روسیه ضمیمه شده است یعنی مناطق خرسون و زاپوریژیا در جنوب اوکراین از مردم منطقه نظر خواهی میکند. هدف از این رایزنی آن است که روسیه کل این مناطق را به خاک خود ضمیمه کند یا فقط مناطقی که آنها در آن سکونت دارند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مناطق خرسون، زاپوریژیا و دو مناطق دیگر در شرق اوکراین یعنی دونتسک و لوهانسک را به خاک کشورش ضمیمه کرده است.
مناطق دونسک و لوهانسک به طور کلی به خاک روسیه ضمیمه شده اند. مسکو از آخر ماه فوریه حاکمیت این مناطق را به رسیمت شناخته بود.
اندیشکده مطالعه جنگ در آمریکا اعلام کرد روسیه هم اکنون کنترل ۷۲ درصد منطقه زاپوریژیا و حدود ۸۸ درصد منطقه خرسون را در اختیار دارد.
این اقدام بعد از آن انجام گرفت که ارتش اوکراین توانست هزاران کیلومتر مربع از سرزمینهای اشغال شده خود را باز پس گیرد.
خودش میگه تاریخ سر میز مذاکرات نوشته میشود نه در میدان جنگ. به همین سبب (امانوئل مکرون) رئیس جمهور (فرانسه) تصمیم گرفته است ارتباط با همتای روس را حفظ کند.
ببهانه جنگ اوکراین داره فروش میره حتی هویتزر های مشکل دار رو ب اکران فرستادن،
تا جا برای سلاح جدید تولید شده باز بشه
و کارخانه های اسلحه سازی غرب و ناتو سودی خوبی میکنن
این جنگ آمریکابا روسیه هست