عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
حذف رشته تخصصی طب سالمندی منطقی نیست
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پذیرش رشته تخصصی طب سالمندی متوقف شده و باتوجه به بحران سالمندی که در کشور ما قریبالوقوع است، این نبود پذیرش کار منطقی نیست.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر ابوالفضل زندهدل، رئیس بیمارستان رازی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در برنامه روز سالمند که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، گفت: باتوجه به رشد و انفجار جمعیتی که جامعه ایران در دهه ۶۰ شمسی داشت، توقع میرود تا در کمتر از ۲ دهه آینده یک انفجار در جمعیت سالمندی داشته باشد.
وی در ادامه افزود: قطعا سالمندان باتوجه به ضعف و کاهش توانایی جسمانی و شناختی خود از جنبههای مختلف دچار چالش هستند و نیازمندیم در این زمینه برنامهریزیهای لازم انجام شود.
رئیس بیمارستان رازی بااشاره به توانمندسازی سالمندان به عنوان یکی از روشهای مقابله با چالشهای دوران سالمندی تصریح کرد: در بحث توانمندسازی جنبههای مختلف مانند کار درمانی، گفتار درمانی و ... دارای اهمیت است و با این حال مهمترین موضوع، بحث آموزش است.
زندهدل تاکید کرد: برای بحث آموزش هم باتوجه به جمعیت زیاد سالمند در جامعه، صرف تربیت نیروی تخصصی کافی نیست و لازم است که از خود سالمندان هم در این زمینه استفاده شود و باید در کنار بهره گیری از نیروهای تخصصی طب سالمندی، از خود سالمندان برای آموزش سایر جمعیت سالمندان استفاده شود.
وی گفت: متاسفانه علیرغم ضرورتی که در این زمینه احساس میشود، طی چند سال اخیر پذیرش رشته تخصصی طب سالمندی متوقف شده است و به نظر میرسد باتوجه به بحران سالمندی که در کشور ما قریبالوقوع است، این عدم پذیرش کار منطقی نیست.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: از مسئولان وزارت بهداشت میخواهیم در این زمینه اقدام عاجلی انجام دهند و مجددا پذیرش در رشته تخصصی طب سالمندی آغاز شود چراکه ظرفیت آن در دانشگاههای علوم پزشکی کشور وجود دارد.