بسیاری از مواد غذایی دارای خواص آنتی بیوتیکی قوی هستند که نه تنها از داروها موثرترند بلکه عوارض این داروها را هم ندارند.
سیر یکی از مواد غذایی است که علاوه بر اینکه صدها سال به عنوان آنتی بیوتیک طبیعی استفاده میشد، خواص ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد میکروبی هم دارد. این خاصیت به دلیل ترکیبی به نام آلیسین (که در پیاز هم موجود است) است. برای مقابله با عفونت، از سیر خرد شده به صورت پخته یا خام استفاده کنید.
از دیگر مواد غذایی دارای خواص آنتی بیوتیک، سرکه سیب است که ضد عفونی کنندگی بسیاری دارد.
عصاره تخم گریپ فروت هم به اندازه عناصر فعال موجود در صابونهای ضد باکتریایی قدرتمند است و برای عفونتهای باکتریایی و زگیلها و پیشگیری از بیماریهای واگیر استفاده میشوند.
زنجبیل نیز از دیرباز به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی بخصوص در برابر میکروبهای موجود در مواد غذایی استفاده میشود.
ترکیبات گوگردی در کلم هم برای از بین بردن سلولهای مضر مفید است، عملکرد ضد باکتریایی این گیاه به صورت خام قویتر است.
روغن نارگیل با آنتی اکسیدانهای فراوان دارای ویژگیهای ضد قارچی و ضد میکروبی است، استفاده از این روغن به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کند.
پونه کوهی یکی دیگر از آنتی بیوتیکهای خوشمزه طبیعی است که این خاصیت به محتوای کارواکرول آن مربوط میشود.
این آنتی بیوتیک طبیعی برای انواع عفونتهای باکتریایی مفید است و به ویژه برای درمان عفونتهای دستگاه گوارش استفاده میشود.