بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ نیاز به پیگیریهای متعدد میزان قند خون و ادامه روند دارودرمانی دارند، اما در کنار داشتن یک شیوه زندگی مناسب، برخی ادویهها و گیاهان میتوانند در درمان و یا کنترل قندخون در افراد دیابتی مفید باشند.
زردچوبه، دیگر ادویهای است که حاوی کورکومین، یک ترکیب فعال با ویژگیهای ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است و جریان خون را بهبود میبخشد؛ زردچوبه باعث بهبود عملکرد انسولین میشود و همچنین در سوخت و ساز کربوهیدرات، پروتئین و چربی دخیل است؛ کورکومین موجود در زردچوبه باعث کاهش رسوب پلاکهای چربی در دیواره داخلی عروق میشود و از گرفتگی آن جلوگیری و به جریان خون کمک میکند.
ریحان هم سرشار از فلاونوئیدها است و مصرف آن با گوجه فرنگی، روغن زیتون و سرکه منجر به کنترل فشار خون میشود. با توجه به تحقیقاتی که خلاصه آنها در مجله آمریکایی تحقیقات علوم پزشکی در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، فشار خون بالا نگرانی عمده برای ابتلا به دیابت نوع دو است. دونفر از هر سه نفر از افراد مبتلا به دیابت، از فشار خون بالا نیز رنج میبرند.
همچنین با توجه به تحقیقاتی که نتایج آنها در مجله آمریکایی تغذیه بالینی به چاپ رسیده است، مصرف سیر با کاهش فشار خون و کاهش قند خون در ارتباط است. البته مصرف سیر ممکن است منجر به برخی تداخلات دارویی شود از این رو پیش از اضافه کردن آن به رژیم غذایی باید با پزشک مشورت شود.
رزماری نیز بهترین آنتی اکسیدان است بخصوص زمانی که با فلفل، حبوبات یا کلم ترکیب میشود. رزماری خواص ضد التهابی دارد و باعث کاهش استرس اکسیداتیو، کاهش خطر سرطان و پیشگیری از ابتلا به سندرم متابولیک میشود.
میخک هم غنی از آنتی اکسیدان آنتوسیانین و کوئرستین بعلاوه یک ترکیب فعال به نام اوژنول است وهمچنین منبع عالی از منیزیم و منبع خوب از اسید چرب امگا۳، ویتامینهای ث و کا، فیبر و کلسیم و منیزیم محسوب میشود. همچنین یک ضدعفونیکننده طبیعی، ضدالتهاب و مسکن است، محققان نشان دادهاند که مصرف ۱ تا ۳ گرم میخک در روز برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ برای کنترل بهتر سطوح قند، کلسترول بد و کلسترول کل و نیز کاهش تریگلیسیرید خون مفید است.