استاندار کردستان با اشاره به اینکه حفظ و نگهداری تالاب زریبار با کار جهادی محقق میشود، گفت: اگر مشکلات و چالشهای پیش روی تالاب برداشته شود میتواند توسعهی همه جانبه مریوان را به دنبال داشته باشد.
وی همچنین بر جلوگیری از ورود فاضلاب روستایی، ساخت و سازهای غیر مجاز اطراف تالاب و ممانعت از حفر چاههای غیر مجاز تاکید کرد.
اسماعیل احمدی فرماندار مریوان هم در این جلسه به اهمیت استفاده از ظرفیتهای مردمی برای نجات بخشی و حفظ زریبار مریوان اشاره کرد.
اقبال حمیدی سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست استان کردستان نیز در این جلسه آتش سوزیها، ورود فاضلاب برخی روستاهای اطراف، برداشت بی رویه آب ازطریق چاههای غیر مجاز را از جمله چالشهای این تالاب عنوان کرد.
آرش آریانژاد مدیر عامل آب منطقه ای کردستان نیز از فعال بودن ۱۸۰ چاه غیر مجاز در اطراف زریوار خبر داد و گفت: اگر عملیات اجرای شبکه پایاب سد گاران به اتمام برسد مشکل این حوزه رفع خواهد شد.
محمد فرهادمدیر عامل آب و فاضلاب کردستان نیز گفت: ادامه پروژه دفع فاضلاب سه روستای کولان، محمده و سیف در اطراف زریوار نیازمند تامین اعتبار است.
تالاب زریبار در سال ۹۷ در کنوانسیون رامسر به عنوان بیست و پنجمین تالاب بین المللی ایران به ثبت رسید، و این تالاب با بیش از ۲ هزارو ۴۰۰ هکتار مساحت، سالانه پذیرای ۵۰۰ هزار گردشگراست.