رئیس سازمان محیط زیست درباره اقدامات انجام شده برای رفع مشکل تالاب هامون گفت: وزارتخانه های امور خارجه و نیرو به این موضوع ورود خواهند کرد تا بتوانیم حقابه این تالاب را به نحو مطلوب دریافت کنیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علی سلاجقه امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران، چند رویداد این سازمان در هفته گذشته را تبیین کرد.
سامانه اطلاعات مکانی سازمان حفاظت محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بهره برداری از سامانه اطلاعات مکانی این سازمان در هفته گذشته گفت: این سامانه یکی از نیازهای اساسی کشور در بعد توسعه است و حدود ۱۹۷ لایه اطلاعاتی مبتنی بر لایههای زمین شناسی، توپوگرافی، مسائل مربوط به فرسایش خاک، آب، گیاه، وحوش و همه لایههای اطلاعاتی مرتبط با محیط زیست در این سامانه قرار دارد و با همپوشانی این لایه میتوانیم مسائل توسعهای کشور را تبیین کنیم.
علی سلاجقه افزود: این سامانه دستاورد بزرگ و قابل توجهی برای محیط زیست کشور محسوب میشود بطوری که فرایند ارزیابی طرحها را بسیار کوتاه میکند و همه پژوهشگران، دانشجویان و استادان دانشگاهها میتوانند به نحو مطلوب از ظرفیت این سامانه استفاده کنند.
اصلاح قانون اسقاط خودرو
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص اصلاح قانون اسقاط خودروهای فرسوده هم گفت: با اصلاح این قانون بنا شد یک درصد از قیمت خودروهایی که قرار است وارد بازار شود به صندوق ملی محیط زیست واریز شود و این ظرفیت خیلی خوبی را برای صندوق ملی محیط زیست کشور ایجاد کرد تا با آن موضوع خودروهای اسقاط را سریعتر سامان دهیم.
حق آبه تالاب هامون
علی سلاجقه همچنین با اشاره به سفر هفته گذشته خود به سیستان و بلوچستان و بازدید از تالاب هامون گفت: در آنجا با حضور خود مردم، تصمیمهای خیلی خوبی برای جوامع محلی گرفته شد، در بعد داخلی کارهایی باید انجام شود و از بعد بین المللی هم امروز در جلسه هیئت دولت از وزارت خارجه و وزارت نیرو خواسته شد به نحو مطلوب به موضوع حق آبه تالاب هامون ورود کنند.
زیستگاههای مشترک با کشورهای همجوار
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین درباره گونههای در معرض خطر انقراض هم گفت: طرحهایی در این زمینه در حال اجراست، هفته قبل در خصوص پلنگ ایرانی نشستی در یکی از کشورهای همسایه برگزار شد و همانطور که از نامش پیداست بایست این نشست در کشور ما برگزار میشد.
علی سلاجقه درباره دغدغههای این سازمان در خصوص زیستگاههای مشترک با کشورهای همجوار هم گفت: بیشترین بحثی که مطرح است مربوط به زیستگاه مشترک ما با کشور ترکیه است که این کشور در حال ساخت دیواری است که بحث انقطاع زیستگاهی را ایجاد میکند بر همین اساس با مسئولان این کشور در حال صحبت هستیم تا با ایجاد معبر و گذرگاه، زیرگذر و روگذر، مخاطرات تردد وحوش برطرف شود.