پژوهشها نشان میدهد که ترکیبات موجود در کشمش بدون تیزاب میتوانند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود و نقش مثبتی در کاهش فشار خون داشته باشد.
۱. کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی:
با اینکه کشمش قند دارد، اما منبع بسیار خوبی برای دریافت فیبر، پتاسیم و آنتیاکسیدان است و پژوهشها نشان میدهد که همین ترکیبات موجود در کشمش میتواند باعث کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی شود و نقش مثبتی در کاهش فشار خون داشته باشند.
۲. مهار و کنترل دیابت:
ترکیبات مهمی همچون فیبرها، پتاسیم و آنتیاکسیدانها که در کشمش وجود دارند به کنترل دیابت کمک میکنند، زیرا با افزایش احساس سیری باعث کاهش متعادل خوراک روزانه میشوند.
۳. بهبود سلامت گوارشی:
مصرف کنترلشده و منظم کشمش در یک رژیم غذایی متعادل میتواند فیبر دریافتی روزانه را افزایش دهد و باعث تقویت دستگاه گوارش شود.
۴. افزایش سلامت دهان و دندان:
با اینکه کشمش چسبنده است، اما خواص ویژهای دارد که به حفظ تعادل pH در ساختار دهان و دندان کمک میکند و بعضی از ترکیبات آنتیاکسیدانی آن نیز با برخی از باکتریهای خاص مبارزه میکنند و مانع از پوسیدگیهای دندانی میشوند.
۵. ایجاد حس سیری موثر و مفید
کودکانی که از کشمش بهعنوان میانوعده بعد از مدرسه استفاده میکنند، به ویژه در مقایسه با خوراکیهای ناسالم یا شکلاتها، در طول روز کمتر غذای اضافه میخورند.
با این حال پژوهشگران علوم تغذیه سفارش میکنند که کودکان همیشه کشمش را در کنار دیگر مواد غذایی مصرف کنند و بعد از مصرف آن مسواک بزنند.