شناسنامه به دلیل اطلاعات مندرج در آن یکی از اسناد بسیار مهم هویتی محسوب میگردد. در این مطلب، مراحل تغییر قانونی نام و نام خانوادگی را به اختصار توضیح میدهیم.
این سند به دلیل اطلاعات مندرج در آن یکی از اسناد بسیار مهم هویتی محسوب میگردد. به همین دلیل، تغییر نام افراد فقط در شرایط خاص و ویژهای امکانپذیر میباشد.
گفتنی است بر اساس قانون، هرگونه تغییر در شناسنامه بدون طی مراحل قانونی جرم محسوب میگردد؛ بنابراین اگر فردی قصد تغییر نام خود را دارد تنها باید از طریق مراجع قانونی اقدام نماید.
یکی از مهمترین دلایلی که برای وضع این قانون میتوان ذکر کرد، حفاظت از اعتبار اسناد سجلی (شناسنامه و پاسپورت) میباشد تا اشخاص با نام ثابتی در برابر دیگران شناخته شوند و با تغییر نام خود، زمینه فرار از وظایف و تکالیف قانونی خود را فراهم نکنند. با این حال برخی از افراد به دلیل نارضایتی از نام خود، درصدد تغییر آن میباشند.
دستورالعمل ثبت احوال در خصوص تغییر نام
دستورالعمل جدید تغییر نام در شناسنامه و تصویب آن در شورای عالی ثبت احوال، اختیار تغییر نام را به سازمان ثبت احوال داده است. بر اساس ماده ۲۰ قانون ثبت احوال، اشخاص میتوانند با ارائه مدارک شناسایی به ادارات ثبت احوال و پرداخت هزینههای مربوطه، دادخواستی مبنی بر تغییر نام و نام خانوادگی خود تسلیم نمایند.
در صورتی که این درخواست با قوانین و شرایط تغییر نام ثبت احوال مغایرتی نداشته باشد، اصلاحات لازم در شناسنامه فرد ثبت خواهد شد. ثبت احوال معمولاً با درخواستهایی در بدو امر موافقت میکند که تشخیص دهد نام دارای الفاظ یا معانی خارج از عرف و غیرمتداول است.
بیشتر بخوانید: چگونه از سایتهای اینترنتی شکایت کنیم؟
افرادی که خواهان تغییر نام هستند، باید شرایط زیر را دارا باشند:
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام:
منبع: میزان