نتیجه یک مطالعه جدید نشان میدهد خواب خوب به تنظیم یک جزء کلیدی از سیستم ایمنی بدن کمک میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، بنا به گفته محققان ، به طور خاص، خواب بر منطقهای تأثیر میگذارد که گلبولهای سفید معروف به مونوسیتها تشکیل میشوند، رشد میکنند و آماده میشوند تا از عملکرد سیستم ایمنی پشتیبانی کنند، فرآیندی که خونسازی نامیده میشود.
محققان تأثیر خواب را در یک کارآزمایی بالینی بر روی ۱۴ بزرگسال بررسی کردند. هر یک از شرکت کنندگان مقرر شد که هر شب ۷.۵ ساعت به مدت شش هفته بخوابند یا هر شب حدود شش ساعت بخوابند. سپس آنها شش هفته دیگر را سپری کردند که در آن مدت طبق عادات قبلی خود میخوابیدند.
محققان نمونه خون شرکت کنندگان را صبح و بعد از ظهر در هفتههای پنجم و ششم هر دو بخش مطالعه جمع آوری کردند.
آنها دریافتند هنگامی که بزرگسالان به اندازه کافی نمیخوابیدند، میزان مونوسیتهای در حال گردش در بعد از ظهر بالاتر و تعداد سلولهای بنیادی ایمنی در خون بالاتر بود و شواهدی از فعال شدن سیستم ایمنی وجود داشت.
تولید بیشتر سلولهای ایمنی میتواند ابتلاء به یک بیماری مرتبط با افزایش سن موسوم به خونسازی کلونال را سرعت بخشد، که به نوبه خود با افزایش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است.
به گفته محققان، خواب بر عملکرد بهینه تقریباً هر سلول و اندام بدن تأثیر میگذارد. این مطالعه از یافتههای مطالعات جمعیتی بزرگتر حمایت میکند، که نشان میدهد خواب میتواند یک اثر محافظتی در برابر شرایط مختلف از جمله بیماری قلبی، سرطان و زوال عقل داشته باشد.
نویسندگان این مطالعه گفتند: «ایجاد الگوهای خواب سالم در اوایل زندگی مهم است. انجام این کار ممکن است شدت شرایط التهابی مانند سپسیس را کاهش دهد.»
خواب شبانه کافی برای اکثر بزرگسالان ۷ تا ۸ ساعت خواب بدون وقفه در هر شب است. افراد مسن به حدود ۷ تا ۹ ساعت خواب نیاز دارند. کودکان ۱۱ تا ۱۷ ساله باید حدود ۸ تا ۱۰ ساعت در شب بخوابند.