از هر نظر که به موضوع نگاه شود تل آویو منتفع اصلی انحراف سریع و برق آسای اعتراضها به مرگ مهسا امینی از مسیرطبیعی و تبدیل آن به آشوب افکنی و اغتشاش آفرینی در ایران است.
اغتشاش و آشوب آخرین حربه تل آویو برای جلوگیری ازاحیای برجام
تاکنون هربار که مذاکرات هستهای ایران با وساطت طرفهای بین المللی بخصوص اروپایی به نقطه توافق نزدیک شده با مداخله رژیم صهیونیستی و لابیهای یهودی ناکام مانده که آخرین مورد آن طرح پیشنهادی جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود که به اذعان محافل نزدیک به مذاکرات چند ثانیه با توافق جدید باقی نمانده بود. هفتادوهفتمین نشست سران مجمع عمومی سازمان ملل که بعد از سال ۲۰۱۹ اولین نشست حضوری از نوع خود بود با توجه به حضور همه طرفهای دخیل در مذاکرات هستهای ایران میتوانست فرصتی برای طی مسیر کوتاه باقیمانده برای احیای برجام باشد که با رخداد مرگ مرحومه مهسا امینی و تبدیل برق آسای اعتراضهای ناشی از آن به احیای مجدد پروژه براندازی و ایجاد آشوب و اغتشاش در ایران ناکام ماند.
باور تل آویو در برابر موضوع هستهای ایران بر این است که در برابر دو گزینه بد و بدتر یا بدتر و بدترین قرار گرفته است. بدین معنی که اگر با احیای برجام موافقت کند قدرت و توان هستهای ایران در موقعیت فعلی حفظ میشود که به مراتب بیشتر از توان هستهای آن در سال ۲۰۱۵ است و این بدین مفهوم است که اعمال فشار این رژیم در دوره نتانیاهو بر ترامپ برای خروج از توافقنامه هستهای با ایران نتایج عکس برای این رژیم به بار آورده است و اگر با احیای توافقنامه هستهای موافقت نکند توان و قدرت هستهای ایران باز هم تقویت و به نقطه بی بازگشت میرسد.
رژیم صهیونیستی در دوره بنت بعد از ناکامی از توسل به اقدام نظامی برای آسیب رساندن به تاسیسات هستهای ایران از طرحی بنام " هزارچاقو" رونمایی کرد و دست زدن به ایجاد اغتشاشات و آشوبها در ایران با استفاده از عوامل نیابتی خود در برخی از کشورهای همسایه ایران میتواند مصداقی جدید از این استراتژی هزار چاقو باشد که البته در صورت موفقیت میتواند حامیان اقدام نظامی یکجانبه را به وسوسه بیندازد بخصوص آن که طبق آخرین نظرسنجی در فلسطین اشغالی تعداد حامیان حمله نظامی به تاسیسات ایران بدون کمک امریکا به ۴۹ درصد افزایش یافته است.
بهره گیری از اغتشاشات ایران در جهت انتخابات زودهنگام کنست و اشغال گام به گام کرانه باختری
سرزمینهای اشغالی جدا از اینکه انتخابات کنست (پارلمان اسرائیل) در آبانماه برگزار خواهد شد و ایران به یکی از سوژههای تاثیرگذار بر نتایج این انتخابات تبدیل شده است، رژیم صهیونیستی عملیات موسوم به موج شکن را در کرانه باختری به مرحله اجرا گذاشته است و در پوشش بازداشت جوانان فلسطینی و مهار انتفاضه جدید، شهرهای فلسطینی را یکی پس از دیگری از کنترل تشکیلات خودگردان خارج میکند و بار دیگر به زیر اشغال خود در میآورد و در یک چنین شرایطی آشوبها و اغتشاشات در ایران چه از منظر انتخابات کنست و چه از منظر ادامه عملیات نظامی در کرانه باختری به نفع ائتلاف بنت- لاپید است که میکوشند گوی افراطی گری را از رقبای لیکودی خود و در راس ان نتانیاهو بربایند بخصوص آن که طبق آخرین نظرسنجیها در فلسطین اشغالی گرایشات افراطی در جامعه صهیونیستی افزایش و تعداد حامیان طرح تشکیل دو دولت به ۳۲ درصد تقلیل یافته است.
بهره گیری از اغتشاشات ایران درجهت تضعیف حضور ایران در سوریه
اسرائیل ازجنگ سوریه در پی این بود که این کشور به واسطه گروههای تکفیری به اماراتهای جدا از هم تبدیل شود و این رژیم بتواند مناطق جنوبی ان را به زیر اشغال خود در آورد و مرزهای خود را گسترش دهد. اما این جنگ درست برعکس تصور تل آویو، باعث شد حضور ایران و مقاومت در سوریه بیش از پیش تقویت شود. امید تل آویو تا پیش از جنگ اوکراین به این بود که به واسطه روسیه بتواند با این نگرانیها و مخاطرات مقابله کند، اما جنگ اوکراین از یک سو به واسطه حمایت تل اویو از ناتو و قرار گرفتن در کنار دولت زلنسکی روابط مسکو و تل اویو را شکرآب کرد و از دیگر سو موجب شد روسیه حضور نظامی خود را در سوریه کاهش دهد تا به تقویت قوای نظامی خود در اوکراین بپردازد که این مسئله زمینه و فرصت جدیدی برای تقویت حضور ایران و مقاومت در سوریه فراهم کرد که این امر نگرانیهای این رژیم را افزایش داده است.
بهره گیری از اغتشاشات ایران در جهت تضعیف سلاح مقاومت در لبنان
اسرائیل انتظار داشت بعد از عقب نشینی ازجنوب لبنان زمینه برای خلع سلاح حزب الله حزب الله فراهم شود، اما با کشف ذخایرعظم گازی در دریای مدیترانه و تلاش تل آویو برای بهره برداری یکجانبه از ذخایر گازی مشترک با لبنان عرصه جدیدی برای مشروعیت سلاح مقاومت فراهم شد و با ورود حزب الله به حوزه گازی کاریش در نهایت این رژیم ناچار به تعدیل مواضع خود شد، اما هنوز به طور کامل ازمواضع خود دست نکشیده است. این مسئله در آستانه انتخابات کنست برای لاپید گران تمام شده و به دست مایه تبلیغاتی احزاب رقیب و در راس آن حزب لیکود به رهبری نتانیاهو تبدیل شده است. از این منظر ایجاد آشوب و اغتشاش در ایران میتواند با این هدف همراه باشد که لاپید را از این فشارها نجات دهد و درعین حال فرصتی جدید برای اعمال فشار بر لبنان و حزب الله فراهم کند.
احمد کاظم زاده