معاون سازمان محیط زیست گفت: تعارض میان انسان و حیاتوحش موجب خسارت حیوانات به مزارع و دامها میشود که برای کاهش آن، بیمه خسارت حیاتوحش در دستور کار سازمان قرار گرفته است.
معاون محیط زیست طبیعی سازمان محیط زیست در این باره گفت: هر ساله گزارش های زیادی مبنی بر اینکه گونه ای از حیات وحش مثلا خرس، گرگ و یا پلنگ به مزارع و دام ها خسارت وارد کرده به سازمان محیط زیست ارسال می شود، این عدد برای سال قبل حدود ۲۰ میلیارد تومان بوده اما قطعا عدد واقعی خسارت بسیار بیشتر از این است.
حسن اکبری ادامه داد: سازمان محیط زیست به عنوان متولی حفاظت از حیات وحش به دنبال راه حلی هم برای جبران خسارت جوامع محلی و هم حفظ جان حیوانات، موضوع بیمه حیات وحش را با کمک صندوق ملی محیط زیست در دستور کار قرار داد.
اکبری خاطر نشان کرد: برای اینکه چه گونه هایی بیمه شوند مطالعات زیادی صورت گرفت و تصمیم بر این شد در مرحله اول گونه هایی مانند پلنگ، خرس، گرگ، گراز، قوچ و میش، کل و بز و آهو که بیشترین خسارت را وارد می کنند تحت پوشش بیمه ای قرار بگیرند البته ممکن است دوباره بازبینی شود.
وی درباره اینکه آیا تمام مبلغ خسارت پرداخت می شود، گفت: البته طبیعی است که بخش هایی از خسارت ها پرداخت شود. چون اگر قرار باشد تمام خسارت پرداخت شود ممکن است هزینه های حق بیمه خیلی بالا برود، ضمن اینکه پرداخت خسارت هم مراحل خاص خودش را دارد؛ در واقع ابتدا دامدار یا کشاورز باید یک سری تمهیداتی را به کار گیرد و اگر کارساز نبود در آن زمان بعد از بررسی بخشی از خسارت پرداخت می شود.
اکبری درباره روال کار صندوق ملی محیطزیست در زمینه پرداخت خسارات اظهار داشت: قرار است صندوق ملی محیط زیست در فراخوانی بیمه ها را بررسی و یکی را انتخاب کند و قرارداد ببندد، این کار امسال آغاز می شود، اما تداوم آن نیازمند حمایت دولت و مصوبه ای است که مجلس به ما خواهد داد.