رئیس شورای حل اختلاف استان زنجان گفت: حدود ۵۳ درصد پروندههایی که به شوراهای حل اختلاف وارد شده و اکثرا هم کیفری هستند، به صلح و سازش ختم شدند.
رئیس شورای حل اختلاف استان زنجان با اشاره به اقدامات ابتکاری دادگستری زنجان برای افزایش میزان صلح و سازش تصریح کرد: کارگروههای سازش محکومان به قصاص، در ۱۳ حوزه قضایی استان مستقر هستند.
احمدی با بیان اینکه تعداد محکومان به قصاص در استان زنجان بسیار کم است، گفت: سال قبل ۸ نفر و امسال ۳ نفر را از قصاص نجات دادیم.
وی در خصوص تعداد پروندههایی که به شورای حل اختلاف استان زنجان وارد میشود، افزود: سال قبل ۸۵ هزار پرونده وارد شعب حل اختلاف استان شد که این میزان در ۵ ماهه نخست امسال ۲۹ درصد رشد داشته است و حدود ۵۳ درصد پروندههایی که به شوراهای حل اختلاف وارد شده و اکثرا هم کیفری هستند، به صلح و سازش ختم شدهاند.
رئیس شورای حل اختلاف استان زنجان گفت: ۲۰ درصد پروندهها در شورای حل اختلاف استان بهصورت تمام الکترونیک رسیدگی میشوند و این اقدام، برکات فراوانی برای دادگستری داشته است که موجب صرفهجویی در هزینهها شد و در بایگانی پرونده راکد وجود ندارد.
احمدی اضافه کرد: تمام پروندههای انحصار وراثت، تأمینداری به صورت تمام الکترونیک رسیدگی میشوند و پرونده کاغذی برای آنها تشکیل نمیدهیم.
وی ادامه داد: استان زنجان سال گذشته رتبه اول کشور در صلح و سازش را کسب کرد و در ۵ سال اخیر همواره جزو استانهای اول در حوزه صلح و سازش بودیم. در پویش به عشق حسین (ع) میبخشم تا پایان شهریورماه حدود ۴۲ زندانی آزاد شدند.
احمدی با بیان اینکه مردم استان زنجان رغبت زیادی برای صلح و سازش دارند، گفت: اگر بستر صلح و سازش را فراهم کرده و این روند را از حالت اداری خارج کنیم و به سمت شهروندان ببریم، موفقتر خواهیم بود.