برای مرمت و احیای دیوار تاریخی گرگان در مرحله نخست ۴ منطقه در شهرستان کلاله ۳ میلیارد تومان اعتبار اولیه در نظر گرفته شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، محمدجواد ساوری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان در بازدید از دیوار تاریخی گرگان با بیان این مطلب گفت: برای مرمت، احیا و حفاظت از دیوار تاریخی گرگان در چهار منطقه به نامهای «گوربور»، «یاساقلق»، «قره دیب» و «ساریسو» در شهرستان کلاله ۳۰ میلیارد ریال اعتبار اولیه در نظر گرفته شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی گلستان افزود: دیوار بزرگ گرگان یا دیوار سرخ طولانیترین اثر معماری ایران باستان سومین دیوار دفاعی دنیا، بعد از دیوار چین و لمیز آلمان میباشد.
ساوری گفت: این اثر یکی از بارزترین آثار معماری دشت گرگان از دریای کاسپی شروع و تا ارتفاعات نیلی کوه جنگل گلستان در محدوده شهرستان کلاله امتداد دارد. این دیوار با طول ۲۰۰ کیلومتر به نامهای سد انوشیروان، سد اسکندر، سد فیروز، قزل آلان (مار سرخ) مشهور است. در طول این دیوار ۴۰ قلعه وجود دارد که با پلان چهار ضلعی احداث شدند.
او گفت: دیوار تاریخی گرگان بیش از هزار و ۵۰۰ سال قدمت دارد و زمان ساخت این دیوار به ساسانیان میرسد.
ساوری افزود: با توجه به مداخلات بشری در دیوار تاریخی چین و آلمان، دیوار تاریخی گرگان تنها اثر مشابهای محسوب میشود که بکر باقی مانده و در سال ۱۳۷۸ به ثبت ملی رسیده است.
وی گفت: همان قدر که تخت جمشید اصالت و تاریخ این مملکت شناخته میشود، دیوار تاریخی گرگان هم از آن درجه اهمیت برخوردار است.