تولید خمیر دندان با محافظت بالا از دندانها با فرمول منحصر به فرد از دستاوردهای همکاری میان شرکت های دانش بنیان و صنعتی به شمار میرود.
بومی سازی کالاهای گلوگاهی صنایع، کمک به صنایع در خصوص تامین مواد اولیه و تجهیزات، ارتقاء ارزش افزوده و بهبود کیفیت محصولات صنعتی، کاهش هزینههای تولید، افزایش سطح رقابت پذیری و متعاقب آن توسعه بازار و صادرات و توسعه سبد محصولات و خدمات واحدهای صنعتی و همه و همه نیازمند شبکهای از خدمات رسانی است تا عرضه نیاز به عرضه فناوری متصل شود و رفع این نیازها میسر شود.
این همان راهی است که شبکه تبادل فناوری طی میکند و تلاش دارد تا بخشهای دانش بنیان را با بخشهای صنعتی آشتی دهد و مهمترین دستاورد آن تولید آنزیم مورد نیاز یکی از صنایع شوینده از سوی دانش بنیانها از دستاوردهای این شبکه سازی است. تولید خمیر دندانی با محافظت بالا از دندانها با فرمولاسیون منحصر به فرد از دیگر دستاوردهای این همکاری به شمار میرود.
در این راستا و به گفته معاون کارگروه صنعت ستاد نانو، از ۴۰۰۰ تقاضای صنعتی واقعی دریافت شده، ۷۵۰ مورد آن به قرارداد میان شرکتهای دانش بنیان و صنعتی تبدیل شده و حدود ۴۰۰ مورد نیز با موفقیت به اتمام رسیده است.
آقای نجیمی با اشاره به برنامه ستاد نانو برای تقویت ارتباط میان شرکتهای دانش بنیان و بخشهای صنعتی به نام شبکه تبادل فناوری ایران، گفت: در این برنامه شرکتهای صنعتی و هلدینگهای بزرگ هدف قرار داده میشود و دو هدف را دنبال میکنیم؛ یکی اینکه فرصتهای فناوری نانو به شرکتهای صنعتی عرضه میکنیم؛ چرا که بسیاری از شرکتهای صنعتی با ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و همچنین فناوری نانو آشنا نیستند.
وی اضافه کرد: در این راستا با یکی از شرکتهای تولید کنند شوینده جلسهای داشتیم که در آنجا این شرکت اعلام کرد که نیاز فوری به یک نوع آنزیم دارد؛ از سوی دیگر یکی از شرکتهای دانش بنیان این آنزیم را تولید کرده بود، ولی این شرکت از آن اطلاعی نداشت. از این رو یکی از تمرکز ما این است که محصولات فناورانه نانو و دانش بنیان را به شرکتهای صنعتی معرفی کنیم.
نجیمی، هدف دوم را آشنا کردن شرکتهای دانش بنیان از فعالیت شرکتهای صنعتی عنوان کرد و یادآور شد: در این راستا برای شرکتهای صنعتی بزرگ به ویژه شرکتهایی که قصد دارند از طریق مکانیزمهای نوآوری باز، نیازهای فناورانه خود را کسب کنند، این بستر را فراهم کردیم تا نیازمندیهای خود را ارائه دهند تا از طریق ظرفیتهای موجود در شرکتهای دانش بنیان داخلی، این نیازمندیها حل و مرتفع شود.
معاون کارگروه صنعت ستاد توسعه نانو خاطرنشان کرد: با اجرای این برنامه تاکنون ۴۰۰۰ تقاضای صنعتی فناورانه واقعی دریافت کردیم و حدود ۷۵۰ مورد آن به قرارداد میان شرکتهای دانش بنیان و شرکتهای صنعتی تبدیل شده ضمن آنکه حدود ۴۰۰ مورد نیز با موفقیت به اتمام رسیده است.
وی تاکید کرد: این فرآیند، یک روند دایمی است که طی آن از یک سو تقاضاها دریافت و از سوی دیگر تیمهای فناورانه برای حل این نیازها به بخشهای صنعتی معرفی میشود.
نجیمی به تجربیات موفق در همکاری دانش بنیانها با شرکتهای بزرگ صنعتی اشاره کرد و گفت: یکی از شرکتهای فعال در حوزه تولید محصولات شوینده و بهداشتی تقاضای خود را در زمینه توسعه خمیردندانهای جدید با خاصیت تمیز کنندگی سطح دندان و قابل استفاده برای دندانهای حساس مطرح کرد و ما نیز با چند شرکت دانش بنیان فعال در حوزه نانو که توانانمندیهایی برای حل این نیاز داشتند مطرح کردیم و آنها راهکارهایی پیشنهاد دادند و در نهایت یکی از این راهکارها مورد قبول این شرکت صنعتی قرار گرفت.
وی تاکید کرد: این خمیردندان طی فرآیند دو تا ۳ ساله تولید شد و موفق به دریافت مجوزهای آن شده است.
معاون کارگروه صنعت ستاد توسعه نانو نمونه دیگر را شرکت تراکتور سازی عنوان کرد و در این باره توضیح داد: این شرکت برای فرآیند تولید تراکتورهای خود، ۲۰ تقاضای تولید مواد میانی را با ما مطرح کرد که این نیازمندیهای فناورانه شامل رزین، رنگ و فیلتر خاص در ریخته گری میشد و چند شرکت دانش بنیان از سوی ستاد به این شرکت صنعتی معرفی شد که نتیجه خوبی در دستیابی به این نیازمندیها به همراه داشته است.
بنا بر اعلام ستاد فناوری نانو، وی در خصوص توسعه این همکاریها با صنعت خودروسازی، گفت: جلسهای با ساپکو و سایپا داشتیم و طی آن ساپکو نیازهای فناورانه خود را در زمینه ۸ محصول در حوزههای الکترونیک و سنسور و چاپگر الکترونیکی مطرح کردند که در این زمینه با یکی از شرکتهای دانش بنیان توافق کردند.