دانشمندان چینی ماسکی طراحی کردند که ویروسها را طی ده دقیقه شناسایی میکند.
پاتوژن (عامل انتقال بیماری)های تنفسی که عامل کوید ۱۹ و آنفولانزا هستند، از طریق قطرات کوچک و ذرات معلق در هوا گسترش مییابند که توسط افراد آلوده هنگام صحبت، سرفه و عطسه منتشر میشوند.
ماسک پوشیدنی متصل به دستگاه الکترونیکی که توسط محققان دانشگاه تونگجی طراحی شده است، میتواند ویروسهای تنفسی شایع، از جمله آنفولانزا و ویروس کرونا را در قطرات یا ذرات معلق در هوا شناسایی کند و سپس از طریق تلفن همراه فردی که این ماسک را زده است، به وی هشدار دهد.
بر اساس مطالعهای که این هفته در مجله ماتر منتشر شد، این ماسک بسیار حساس قادر به اندازه گیری نمونههای مایع با سطح ردیابی ۰.۳ میکرولیتری و نمونههای گاز با غلظت بسیار کم ۰.۱ فمتوگرم در میلی لیتر است.
فانگ یین، نویسنده مسئول مقاله و استاد دانشگاه تونگجی در این باره گفت: معیار تشخیص مایع حاوی پروتئینهای ویروسی در یک اتاق بسته حدود ۷۰ تا ۵۶۰ برابر کمتر از حجم مایع تولید شده در یک عطسه و بسیار کمتر از حجم تولید شده توسط سرفه یا صحبت کردن است.
دانشمندان حسگر کوچکی را در این ماسک تعبیه کرده اند که حامل سه نوع مولکول مصنوعی است که میتوانند به طور همزمان پروتئینهای سطحی ویروس کرونا و آنفلانزا را تشخیص دهند.
بر اساس این مطالعه، هنگامی که این مولکولها روی پروتئینهای هدف قفل میکنند، یک ترانزیستور دارای دروازه یونی که در حسگر ماسک قرار داده شده است، علامت دهی میکند و به افرادی که این ماسک را زده اند هشدار میدهد.
طراحان گفتند به راحتی میتوانند این ماسک را برای شناسایی ویروسهای تنفسی جدید به روز کنند.