راه اندازی یازدهمین ایستگاه هواشناسی مشهد
فعالیت ایستگاه هواشناسی شرق مشهد واقع در کیلومتر ۱۰ جاده قدیم نیشابور، به عنوان یازدهمین ایستگاه هواشناسی تحت نظارت و مالکیت مدیریت شهری در مشهد آغاز شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری مشهد گفت:
با توجه به پیشرفت روزافزون دانش بشر، دسترسی به اطلاعات هواشناسی در نقاط مختلف کلانشهرها علاوه بر شناخت اقلیم شهری، نقش بسیار موثری در تصمیم گیری و برنامه ریزیهای مرتبط با حوزه شهری دارد و در بسیاری از موارد در کنترل بحرانها و جلوگیری از خسارات ناشی از حوادث طبیعی نقش بسیار مهم و تعیین کنندهای دارد.
علی نجفی ادامه داد: در کلانشهر مشهد نیز همسو با بسیاری از کلان شهرهای توسعه یافته دنیا با استقرار ایستگاههای تخصصی هواشناسی در نقاط مختلف شهر تلاش شده تا با دریافت و تحلیل انواع دادههای مرتبط با هواشناسی، نقشهها و مدلهای مختلفی، به منظور بهبود تصمیم گیری و ارائه خدمات به شهروندان، در اختیار مدیران شهری قرار گیرد.
نجفی گفت: با توجه به نیاز اساسی به داشتن، یک بانک اطلاعاتی مدون و مشخص در حوزه هواشناسی شرق مشهد، ایستگاه هواشناسی کارخانه پسماند واقع در ۱۰ کیلومتری جاده قدیم نیشابور به عنوان یازدهمین ایستگاه هواشناسی تحت نظارت و مدیریت شهرداری مشهد، راه اندازی و فعال شد.
وی اضافه کرد: به طور معمول ایستگاههای هواشناسی با دریافت اطلاعاتی نظیر درجه حرارت هوا، رطوبت، فشار، سمت و سرعت باد و دادههای دستگاه باران سنج و تشعشع سنج موجود در هر ایستگاه نسبت به شناسایی پارامترهای محلی هواشناسی در جهت مکان یابی و جانمایی صحیح دپو خاک و نخاله و همچنین چرخه تبدیل پسماندها به کود آلی نقش بسیار موثری خواهد داشت.
نجفی بیان کرد: خروجی نهایی تحلیل دادههای این ایستگاهها منجر به تهیه بانک اطلاعاتی هواشناسی شهر مشهد خواهد شد که نقشه راه قابل اعتمادی در برنامه ریزیهای شهری برای مدیران است.
وی خاطرنشان کرد: در واقع پارامترهای جوی نقش بارزی در فعالیتهای عمرانی، طراحی شهری و معماری ساختمان دارند و آگاهی از مقادیر کوتاه مدت و بلند مدت پارامترهای جوی نظیر دمای هوا، میزان بارش، رطوبت نسبی، سمت و سرعت باد و پدیدهای زیان بخش جوی نظیر رگبارهای شدید، رعد و برق، برفهای سنگین و یخبندانها و بادهای شدید علاوه بر مدل سازی، در مراحل شناسایی، طراحی و اجرا و همچنین مرحله بعد از بهره برداری پروژههای خدمات شهری میتواند کمک شایانی در اصل «به صرفه بودن» طرح و «استحکام» آن داشته باشد.