مصر از تابوت کشفشده یک مقام سلطنتی در محوطه باستانی سقاره رونمایی کرد. این تابوت آخرین شیء از مجموعه اکتشافات چشمگیر در این منطقه است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، یک تابوت ۳۲۰۰ ساله در محوطه باستانی سقاره در جنوب قاهره کشف شد. بنا بر اعلام وزارت آثار باستانی مصر، تیمی از باستانشناسان مصری از دانشگاه قاهره، این تابوت گرانیتی قرمز را یافتند که متعلق به پتا اِم اویا (Ptah-em-uya)، یکی از مقامات عالیرتبه در زمان پادشاهی رامسس دوم (پادشاه مصر در قرن سیزدهم قبل از میلاد) است.
این شخص منشی سلطنتی و رئیس خزانهداری معبد رامسیوم بود. رامسیوم معبد تدفینی رامسس است که در نِکروپولیس تِبان در استان لوکسور مصر واقع شده است.
مقبره پتا اِم اویا سال گذشته پیدا شد. سرپرست تیم باستانشناسی گفت : براساس مطالعات انجامشده درِ شکسته تابوت نشاندهنده این موضوع است که درِ گورستان در اعصار گذشته باز و از آن سرقت شده است.
سقاره ، گورستانی وسیع در ممفیس، پایتخت مصر باستان است. این مکان در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد که شامل بیش از دوجین هرم، مکانهای دفن حیوانات و صومعههای باستانی مسیحی قبطی است.
بنا بر اعلام وبگاه سیبیاِس نیوز (CBS News)، در حفاری این منطقه، تابوت گرانیتی آشکار شد که سرتاسر آن متونی برای محافظت از متوفی نوشته شده بود و همچنین تصاویری وجود داشت که نشاندهنده پسران حوروس بود.
در سالهای اخیر، حفاریهای زیادی در سقاره انجام شده است. منتقدان معتقدند ، در حفاریها به یافتههایی اولویت داده شده است که توجه رسانهها را به خود جلب میکنند؛ اما این یافتهها یکی از اجزای اصلی تلاشهای مصر برای احیای صنعت گردشگری حیاتی این کشور بوده است که گوهرِ تاج آن، گشایش موزه بزرگ مصر برای بزرگداشت اهرام است که با تأخیر طولانیمدت افتتاح میشود.
این موزه که مقامات، آن را بزرگترین موزه باستانشناسی جهان نامیده است ، قرار است امسال افتتاح شود.