همگامی ۱۴۰۳ مجموعه برای رونق دادن به صنعت آزمایشگاهی
صنعت آزمایشگاهی یکی از پایههای اولیه و اصلی برای توسعه علمی کشور محسوب میشود و اثرگذاری این حوزه در ارتقای توانمندیهای فناورانه به اثبات رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، رضا اسدیفرد مدیر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره تعداد مجموعههای فعال در شبکه آزمایشگاهی، گفت: به زعم بسیاری از کارشناسان، تحقق توسعه پایدار در کشور در وهله نخست به دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی مطمئن و باکیفیت متکی است. اینکه محققان و پژوهشگران به عنوان حلقه اولیه زیست بوم فناوری و نوآوری به تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاهی دسترسی داشته باشند و پژوهشهای علمی خود را بر پایه دادههای مطمئن و قابل استناد انجام دهند.
وی افزود: این دسترسیها ممکن نیست مگر اینکه شبکهای از مراکز فعال در حوزه آزمایشگاهی شکل گیرد و این مجموعهها تجهیزات و دستگاههای خود را به اشتراک بگذارند. تجهیزاتی که خرید آنها از بازار جهانی برای همه میسر نیست و تامین آنها با مشکلات و چالشهای جدی روبرو است. اما شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با ایجاد یک شبکه ملی در این عرصه؛ یکی از مهمترین دغدغهها را برای پژوهشگران، اساتید و دانشجویان که دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی است را مرتفع کرده است.
به گفته اسدیفرد، شبکهای که امروز میزبان ۱۴۰۳ آزمایشگاه و مرکز پژوهشی و دانشگاهی است که خدمات و تجهیزات خود در عرصههای مختلف فناورانه نانو، زیست فناوری، گیاهان دارویی، هوافضا، سلولهای بنیادی، علوم شناختی، کشاورزی، پزشکی و ... را به اشتراک گذاشتهاند.
وی همچنین بیان کرد: با تلاش و همکاری این مجموعهها در حال حاضر بیش از ۲۷ هزار تجهیز آزمایشگاهی در سراسر کشور در دسترس قرار گرفته و بازار پژوهشهای فناورانه را رونق داده است.