یک حبه سیر خام دارای مقدار قابل توجهی از ویتامینها و مواد مغذی است.
یک بررسی در سال ۲۰۱۵میلادی از مجله ایمونولوژی نشان داد که سیر با تحریک سلولهای ایمنی مانند ماکروفاژها، لنفوسیتها و سلولهای کشنده طبیعی، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
سیر همچنین ممکن است به علت ضد میکروبی و آنتی بیوتیک گیاه باعث جلوگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزا شود.
از سوی دیگر سیر منبع خوبی از مواد شیمیایی است که در محافظت از آسیب سلول کمک میکند و خطر ابتلا به سرطانهای خاص را کاهش میدهد؛ برخی شواهد نشان میدهد که مصرف مواد شیمیایی از طریق سیر میتواند اثرهای ضد سرطان زا داشته و خطر بالقوه کمتری برای سرطان معده و روده بزرگ داشته باشد.
مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۹ نشان داد مصرف سیر به مدت دو ماه میتواند باعث کاهش فشار خون و کاهش سفتی شریانی در افراد مبتلا به فشار خون شود؛ به نظر میرسد سیر منجر به محافظت کلی از قلب میشود.
سیر میتواند چربی خون را کاهش دهد، این به معنای کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش خطر ایجاد پلاک در سیستم قلبی عروقی است. مقدار سیر مورد نیاز برای دستیابی به این اثرات سالم قلب در افراد متفاوت است.
همچنین سیر اجازه میدهد مدت بیشتری ورزش کنید؛ از نظر تاریخی، ورزشکاران یونان باستان قبل از یک رویداد سیر میخوردند تا عملکرد خود را بهبود بخشند؛ علت آن این است که سیر نیتریک اکسید آزاد میکند، ترکیبی که باعث شل شدن رگهای خونی و کاهش فشار خون میشود، این ترکیب غالباً هنگام دویدن آزاد میشود تا اکسیژن بیشتری به عضلات در حال کار برساند.