رئیس اداره توسعه فناوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی استان همدان گفت: ۲۲۰ دستگاه ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان دیم کار استان قرار گرفت.
وی افزود : این اعتبارات از محل طرح جهش تولید در دیم زارهای استان همدان تامین و دستگاهها تحویل کشاورزان شده است و در برنامه کشت سال زراعی جاری بهره برداری خواهند شد.
رئیس اداره توسعه فناوریهای مکانیزه سازمان جهادکشاورزی تصریح کرد: امسال از این محل ۲۸۱ دستگاه سهمیه انواع ادوات به استان اختصاص داده شده است که با تسهیلات چهاردرصد در اختیار کشاورزان دیم کاری که در طرح جهش تولید در دیمزارها مشارکت دارند و در سال گذشته نیز از این تسهیلات بهرهمند نشده اند، قرار میگیرد.
وی افزود : طرح جهش تولید در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ در سطح ۲۸ هزار و ۹۰۶ هکتار از دیمزارهای استان همدان اجرا شد که از این سطح زیر کشت ۲۳ هزار و ۴۵۰ هکتار به نخود، چهار هزار و ۳۵۶ هکتار به عدس و هزار و ۱۰۰ هکتار به کشت لوبیا اختصاص دارد.
جهانگیری صالح، هدف از اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان همدان را افزایش محصول در واحد سطح و استفاده حداکثری از منابع خاکی و نزولات آسمانی برشمرد و تاکید کرد : ناوگان نیروی محرکه شامل تراکتور و کمباین در استان همدان از سطح مطلوب و استانداردی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه درجه مکانیزاسیون در زراعت استان همدان بیش از ۹۰ درصد است افزود: کار کشاورزی در تمامی اراضی زراعی به صورت مکانیزه انجام میشود، ولی در باغها به دلیل ممکن نبودن تردد ماشین آلات کشاورزی و نیز عدم بومی سازی دستگاهها درجه مکانیزاسیون مطلوب نیست.
استان همدان با داشتن ۴.۴ درصد از تولیدات بخش کشاورزی، یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور است به نحوی که بخش کشاورزی ۲۹ درصد اشتغال و ۲۵ درصد ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی این استان را به خود اختصاص داده است.
بخش کشاورزی استان همدان همچنین ۵.۴ درصد از تولیدات و ۴.۳ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی (آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.