سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز در خصوص شیوع بیماریهای واگیردار همزمان با تردد زائران اربعین حسینی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان، شایسته شمی پور گفت: با برگزاری مراسم راهپیمایی اربعین حسینی پس از توقف ۲ ساله ناشی از شیوع بیماری کرونا، زائران در کشور عراق با شرایط جدیدی از جمله دمای بالای هوا و بیماریهای واگیردار مواجه هستند.
وی افزود: همزمان با آغاز پیاده روی اربعین حسینی، کارهای لازم از جمله؛ صدور کارت سلامتی برای افراد حاضر در موکبها انجام شد، همچنین مسئولان و کارشناسان واحدهای آموزش سلامت، بهبود تغذیه، سلامت محیط و کار و مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت غرب اهواز از ابتدای امر تاکنون حضور فعال و مستمری برای ارائه خدمات بهداشتی در این مراسم داشتند.
شمی پور با بیان اینکه احتمال شیوع بیماریهای واگیر در تجمعها بسیار بیشتر میشود، ادامه داد: کارکنان مرکز بهداشت غرب اهواز با حضور موکب ها، آموزشهای لازم درخصوص استفاده از آب آشامیدنی سالم، شستوشوی دستها، استفاده از ماسک در اماکن شلوغ، توزیع پمفلت به موکب داران و خادمان زوار ارائه کردند.
سرپرست مرکز بهداشت غرب اهواز نظارت بر وضعیت بهداشتی موجود با دریافت نمونه آب، کلر سنجی و رعایت اصول بهداشتی در تهیه و پخت مواد غذایی را از دیگر کارهای کارشناسان بهداشت محیط برشمرد و اضافه کرد: تجربه اپیدمی کرونا ثابت کرد که مردم با رعایت سادهترین اصول بهداشتی مهمترین نقش مهمی در پیشگیری از شیوع بیماریهای واگیردار ایفا میکنند.
وی به هشدار مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: به منظور مراقبت از بیماریهای واگیر و در رابطه با اهداف مراقبت بهداشتی بینالمللی و وضعیت موجود بروز پاندمی کرونا و اعلام وضعیت اضطراری درخصوص آبله میمونی در سطح جهان و با درنظر گرفتن بیماریهای واگیر شایع و بومی در منطقه و در کشورهای همسایه شامل؛ سل، مالاریا، تیفوئید مقاوم به درمان، اسهال حاد آبکی و خونی از جمله وبا، تب کریمه کنگو، تب دانگ و چیکن گونیا کارشناسان مبارزه با بیماریهای مرکز بهداشت غرب اهواز در چذابه مستقر و اقدام به بیماریابی میکنند.
شمی پور وبا را یکی از بیماریهای در کمین زائران اربعین حسینی عنوان کرد و افزود: تاکنون موردی از التور که یک بیماری واگیردار است در اهواز مشاهده نشده، اما احتمال انتقال این بیماری از زوار وجود دارد.
وی میگوید: در ۷۵ درصد، بیماری وبا بدون علائم است، اما اصلیترین علائم آن اسهال شدید، دفع مدفوع آبکی و تهوع هستند.
شمی پور با بیان اینکه التور با مصرف آب و غذای آلوده منتقل میشود، ادامه داد: به زائرانی که از سفر اربعین حسینی باز میگردند توصیه میکنیم به محض ورود به مرز ایران در صورت داشتن علائم گوارشی جهت انجام نمونهگیری به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
وی کرونا را از دیگر بیمارهای نام آشنا و واگیردار در کمین زوار دانست و گفت: زوار در صورتیکه علائم تنفسی دارند و مشکوک به ابتلای به این بیماری کرونا هستند، باید به پزشک مراجعه کنند، ضمن اینکه توصیه میشود پس از بازگشت از کشور عراق از روبوسی با سایر افراد خودداری و در صورت داشتن علائم ۵ تا یک هفته خود را قرنطینه کنند.
این مقام مسئول تب کریمه کنگو را از دیگر بیماریهای در کمین زوار اربعین برشمرد و افزود: این بیماری مشترک میان انسان و دام است باید نکات بهداشتی در ذبح و مصرف گوشت گوسفندی رعایت شود.
شایسته شمی پور میگوید: آنفلوآنزا دیگر بیماری است که هرسال با نزدیک شدن به فصل سرما به صورت گلودرد، سرفه، آبریزش بینی، سردرد و تب خود را نشان میدهد و نمونهگیری از بیماران مشکوک به این بیماری انجام میشود.