مسئول تیم بهداشت محیط اعزامی به عراق از تهویه مناسب ۶۷ درصد موکبهای اربعین خبر داد.
وی افزود: تاکنون ۹۹۹ مورد نظارت بر پخت و پز در مواکب انجام شده که حدود ۹۰ درصد رعایت بهداشت مواد غذایی مناسب بوده است.
مسئول تیم بهداشت محیط اعزامی به عراق با اشاره به توزیع شربت فلهای در موکب، ادامه داد: توزیع شربت با توجه به شرایط گرمای هوا انجام میشد که با مداخله کارشناسان، کلرزنی آب مصرفی و کنترل توزیع تاکنون مشکل حادی در این زمینه گزارش نشده است.
غلامی با اعلام ۲ هزار و ۴۲۶ کلرزنی آبها ادامه داد: تعداد موارد کلر باقیمانده مطلوب هزار و ۱۴۲ مورد، بیشتر مربوط به بین راه و بعضی حاشیه شهر کربلا و نجف و کاظمین بوده است، همچنین میزان آب کلرینه شده که کلر باقیمانده صفر بوده توسط کارشناس تیم اعزامی ۶ هزار و ۴۷ مترمکعب بوده است.
وی با بیان اینکه حدود ۱۲۱ موکب شناسایی شده تاکنون دارای کارشناس بهداشت محیط همراه بودند، گفت: تعداد خادمان آموزش داده شده ۷ هزار و ۸۷ نفر، تعداد زائران آموزش داده شده ۱۳ هزار و ۳۴۳ نفر، میزان رعایت استفاده از ماسکِ زائران ایرانی در تجمعات و مکانهای سرپوشیده همانند محلهای اسکان، حدود ۱۰ درصد بوده است.
مسئول تیم بهداشت محیط اعزامی افزود: رعایت بهداشت فردی همانند شستن مرتب دست یا ضدعفونی آن، استفاده از ماسک به ویژه به افرادی که دارای علائم تنفسی هستند، استفاده نکردن از آب غیر مطمئن در خارج از موکبها، استفاده نکردن از غذای پخته شده سرد، استفاده به حد کافی از آب برای جلوگیری از گرمازدگی از توصیههای اعلام شده بهداشتی به زائران اربعین است.
غلامی با تاکید بر این که زائران دارای علائم بیماری تنفسی یا گوارشی به درمانگاههای مرکز پزشکی هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در عراق یا به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کنند، ادامه داد: آموزش خادمان و موکب داران در راستای رعایت شیوهنامهها و موازین بهداشت محیطی در موکبها و آموزش زائران در راستای خود مراقبتی در مقابل بیماریهای واگیردار به ویژه بیماریهای واگیردار گوارشی با اولویت وبا و بیماریهای واگیردار با اولویت کووید۱۹ از اهم برنامههای تیم اعزامی است.
وی گفت: کنترل کیفی آب مصرفی موکبها و زائران همانند کلرسنجی و کلر زنی در صورت نیاز، کنترل بهداشت محیط موکبهای ایرانی و محلهای طبخ غذا و محلهای اسکان زائران همانند نظافت مستمر، تهویه، مدیریت پسماند و پساب، کنترل بهداشت فردی خادمان و موکب داران، کنترل بهداشت مواد غذایی همانند نظارت بر طبخ غذا، نگهداری مواد اولیه غذایی (خوراکی و آشامیدنی) و سنجش با تجهیزات پرتابل همراه، کنترل و رصد بیماریهای واگیردار با هماهنگی تیم بیماری ها، در دستور کار قرار دارد.
مسئول تیم بهداشت محیط اعزامی به عراق افزود: بر اساس دستور وزیر بهداشت و هماهنگی انجام شده تیم مهندسی بهداشت محیط ایران در قالب ۲۸ نفر کارشناس مجرب با هدایت و برنامه ریزی مرکز پزشکی حج و زیارت در سفر معنوی اربعین، تیم سلامت هلال احمر جمهوری اسلامی کشور را همراهی کردند.
غلامی ادامه داد: تقریباً نزدیک به ۱۵ درصد موکبها که تاکنون، تیم اعزامی بهداشت محیط شناسایی و بازدید کرده است، دارای کارشناس بهداشت محیط همراه هستند.
وی درباره وضع استقرار تیم اعزامی نیز گفت: تیم بهداشت محیط ایران در کربلا، نجف، کاظمین، سامرا و بین راه نجف و کربلا مستقر است.