هندوانه یک میوه تابستانی با طراوت است که حاوی مقدار زیادی قند طبیعی است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان ، به گفته کارشناسان هندوانه حاوی مقدار زیادی قند طبیعی است و معمولاً برای افراد دیابتی گنجاندن هندوانه در الگوی غذایی خود بیخطر است اما افرادی که مبتلا به دیابت هستند باید در انتخاب غذایی خود دقت کنند تا سطح قند خون را ثابت نگه دارند و از عوارض جلوگیری کنند.
رژیم غذایی سرشار از میوهها و سبزیجات میتواند به مدیریت قند خون کمک کند. با این حال، از آنجایی که میوهها حاوی قندها و کربوهیدراتهای طبیعی نیز هستند، تعیین اندازه مناسب آنها برای وعدههای غذایی مهم است.
انجمن دیابت آمریکا (ADA) توصیه میکند که هیچ توزیع واحدی از درشت مغذیها که شامل چربیها، پروتئینها، کربوهیدراتها باشد، وجود ندارد که برای همه مفید باشد. در عوض، تیمهای مراقبتهای بهداشتی و متخصصان تغذیه باید برنامههای فردی ایجاد کنند که اهداف و سلامت کلی فرد را در نظر بگیرد.
این مقاله به بررسی فواید تغذیهای هندوانه میپردازد و مواردی را که افراد مبتلا به دیابت باید قبل از گنجاندن این میوه در الگوهای غذاییشان رعایت کنند، مورد بحث قرار میدهد.
هندوانه و دیابت
شاخص گلیسمی (GI) نقش مهمی در تعیین سرعت تأثیر غذاها بر سطح گلوکز خون دارد.
GI سرعت ورود قند از غذا به جریان خون را اندازه گیری میکند، هرچه این فرآیند سریعتر باشد، احتمال افزایش قند خون در فرد افزایش مییابد.
سیستم GI به هر غذا امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰ اختصاص میدهد. هر چه این عدد بیشتر باشد، سرعت ورود قند به جریان خون بیشتر میشود.
بنیاد شکست دیابت اشاره میکند که به دلیل درصد بالای آب در میوه، هندوانه دارای بار گلیسمی پایین ۵ در اندازه معمولی ۱۲۰ گرم است و اگرچه این سازمان از خوردن هندوانه تازه حمایت میکند، اما توصیه میکند از آب هندوانه به دلیل بار گلیسمی بسیار بالاتر آن اجتناب کنید.
افراد مبتلا به دیابت میتوانند هندوانه را با غذاهایی که سرشار از چربیهای سالم، فیبر و پروتئین هستند، مانند آجیل یا دانه ها، مصرف کنند. این ترکیب از مواد مغذی میتواند به فرد کمک کند برای مدت طولانی تری احساس سیری کند و جذب قند را در جریان خون کند کند.
فواید هندوانه
هندوانه حاوی بسیاری از ویتامینها و مواد معدنی است:
ویتامین A
ویتامین B۱ و B۶
ویتامین سی
پتاسیم
منیزیم
فیبر
اهن
کلسیم
لیکوپن
ویتامین A به حفظ عملکرد در قلب، کلیهها و ریهها کمک میکند. همچنین از سلامت چشم پشتیبانی میکند.
دفتر مکملهای غذایی (ODS) بیان میکند که مردان بالای ۱۴ سال باید ۹۰۰ میکروگرم RAE و زنان باید ۷۰۰ میکروگرم RAE ویتامین A مصرف کنند.
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که میتواند سیستم ایمنی سالم را تقویت کند. یک سیستم ایمنی قوی میتواند فراوانی بیماریها و عفونتها را کاهش دهد.
ODS همچنین توصیه میکند که مردان باید ۱۰۵.۲ میلی گرم در روز و زنان باید روزانه ۸۳.۶ میلی گرم مصرف کنند. یک تکه هندوانه ۲۳.۲ میلی گرم ویتامین C فراهم میکند، به این معنی که حدود ۳۰.۷ درصد از ویتامین C توصیه شده روزانه برای زنان و ۲۵.۶ درصد از مصرف روزانه برای مردان را تامین میکند.
یک تکه هندوانه فراهم میکندحدود ۳۲۰ میلی گرم منبع مورد اعتماداز پتاسیم، کهمی تواند به مدیریت کمک کندفشار خون.
در نهایت، هندوانه همچنین حاوی یک اسید آمینه غیر ضروری به نام سیترولین است که میتواند به بهبود فشار خون و سلامت متابولیک کمک کند.
هندوانه حاوی ۱۷.۷ گرم شکر در یک برش متوسط حدود ۲۸۶ گرمی است.
مقدار شکری که یک فرد از هندوانه مصرف میکند، با توجه به اندازه وعدههای آن متفاوت است. به عنوان مثال، در یک فنجان، یک فرد حدود ۹.۵ گرم شکر مصرف میکند.
بهترین راه برای خوردن هندوانه مبتلا به دیابت نوع ۲
اگر فردی هندوانه یا میوههای دیگر را به وعده غذایی یا میان وعده خود اضافه کند، باید آن را با چربیهای مغذی و پروتئین متعادل کند. چربی و پروتئین به کاهش سرعت جذب قند در جریان خون کمک میکند. این میتواند برای افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که از الگوهای غذایی خود برای کنترل سطح قند خون خود استفاده میکنند مفید باشد.
مانند سایر میوه ها، معمولاً بهتر است هندوانه را بدون قند افزوده و به شکل کامل و کم فرآوری شده آن مصرف کنید. با این حال، فرد میتواند آن را به عنوان بخشی از سالاد میوه اضافه کند و بخش معقولی را به عنوان بخشی از یک وعده غذایی بزرگتر مصرف کند.
با این حال، هنگام خوردن هندوانه، فرد باید از مصرف کردن آن با سایر غذاهای با GI بالا خودداری کند. در عوض، آنها باید آن را با غذاهایی مانند آجیل، دانهها و دیگر منابع چربی و پروتئین مغذی در برنامهی خود بگنجانند.
بنیاد شکست دیابت توصیه میکند از آب هندوانه اجتناب کنید، زیرا ممکن است بار گلیسمی بالاتری نسبت به هندوانه تازه و جامد داشته باشد.
جایگزینهای هندوانه: سایر میوهها برای دیابت
فردی که مبتلا به دیابت است باید رژیم غذایی متعادل و مغذی متشکل از بخش زیادی از میوهها و سبزیجات مصرف کند.
اگرچه میوهها حاوی قندهای طبیعی هستند، اما فرد مبتلا به دیابت هنوز باید میزان مصرف خود را کنترل کند. اغلب، ترکیب مصرف میوه با چربیها و پروتئینهای مغذی برای کمک به جلوگیری از افزایش قند خون کافی است.
مردم همچنین باید به جایگاه میوه در مقیاس GI توجه داشته باشند و میوههایی با سطوح قند کمتر و مقادیر بالاتر فیبر را انتخاب کنند. به طور کلی، آنها باید از نوشیدنیهای شیرین، از جمله آب میوهها و اسموتیها نیز اجتناب کنند.
میوههایی که دارای نمره GI پایین تری هستند و ممکن است اثر کاهشی بر سطح قند خون داشته باشند عبارتند از:
پرتقالها
انواع توتها
گریپ فروت
سیب
هلو
کیوی
گلابیها
هندوانه برای افراد مبتلا به دیابت در حد اعتدال بی خطر است. با این حال، بهتر است هندوانه و سایر میوههای با GI بالا را در کنار غذاهایی که حاوی مقدار زیادی چربی مغذی، فیبر و پروتئین هستند، مصرف کنید.
اگرچه هندوانه در مقیاس GI بالا است، اما بار گلیسمی پایینی دارد، به این معنی که پس از مصرف تنها تأثیر کمی بر سطح قند خون فرد خواهد داشت.