رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان، موافقنامه تجاری با اوراسیا را بعنوان یک فرصت بی نظیر برای ورود کشورمان به موافقتنامه های بین المللی می داند.
مجری: قزاقستان یکی از کشورهای عضو این اتحادیه است و با توجه به بازاری که دارند اهمیت زیادی برای کشور ما دارد، اما به صورت کلان فکر میکنید برای این که ما بتوانیم از این فرصت اقتصادی به نحو احسن استفاده کنیم چه مواردی باید در اولویت و در دستور کار قرار بگیرد؟
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان: قرار است که برای صادرات یک پیش زمینههایی را داشته باشیم. در حوزه اقتصاد کلان، باید بسترهای لازم در حوزه تجارت خارجی با ثبات پیش بیاید، یعنی ما باید در حوزه صادرات اقداماتی انجام بدهیم که صادر کننده مطمئن باشد که کاری که انجام میدهد با ریسک کمتری است و یک منافع پایدار در این بخش استفاده خواهد کرد؛ لذا ما موافقنامه اوراسیا را بعنوان یک فرصت بی نظیر برای ورود به موافقتنامههای بین المللی می دانیم.
در بخش خصوصی، اتاق مشترک بازرگانی ایران و قزاقستان با توجه به پیگیریهای مجدانه که انجام داد یکی از موانع اصلی در توسعه اقتصادی یعنی لغو روادید را با یکی از کشورهای قدرتمند حوزه اوراسیا یعنی قزاقستان رفع کرد.
لغو روادید ۱۴ روزه، بین دو کشور برای شهروندان ایرانی و فعالان اقتصادی انجام پذیرفت و عملیاتی شد. این یک فرصت بی نظیر برای حضور ما در کشورهای اوراسیاست. قزاقستان تنها کشوری که ما در حال حاضر لغو روادید داریم.
نکته دوم درحوزه لجستیک است ما باید در زیرساختهای حمل و نقل چه درحوزه ریلی و چه دریایی سرمایه گذاری کنیم، تا تجار بتوانند براحتی به این بازار دسترسی داشته باشند.
نکته سوم بحث مبادلات بانکی بعنوان یکی از موانع اصلی تجاری است. نکته بعدی حضور در نمایشگاههای اختصاصی است که می تواند فرصت خوبی برای معرفی کالاهای مان و پیدا کردن شرکای تجاری باشد.
ما باید در نظر داشته باشیم که به هر شکل قواعد و قوانین کشورها باهم متفاوت است یعنی آن چیزی که امروز با قراقزستان است، در کشورهای دیگر اوراسیا متفاوت است.