رییس پلیس فتا البرز با اشاره به ترفندهای مختلف متخلفان در فضای مجازی و پیامکی از کاربران خواست مراقب کلاهبرداری پیامکی مختلف نظیر سامانه ثنا باشند.
وی اضافه کرد: کاربران بدون آگاهی مبلغ ناچیز درخواست شده را از طریق لینک ارسال شده پرداخت میکنند درحالی که یک بدافزار است و مجرمان سایبری با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت و اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آنها اقدام میکنند.
جلیلیان افزود: پیامک اصلی سامانه ثنا، فاقد لینک بوده و برای مشاهده ابلاغ قضایی، به هیچ وجه نیاز به واریز وجه نیست، هرچند که ابلاغ الکترونیک برای افرادی ارسال میشود که پیش از آن در سامانه ثنا به آدرس https://sana.adliran.ir ثبت نام کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: سایت ثنا تنها سامانه رسمی قوه قضائیه برای ارسال ابلاغیههای الکترونیک است از مردم خواست مراقب پیامکهای جعلی کلاهبرداران با عنوان سامانه ثنا باشند.
وی یادآور شد: علت دسترسی به اطلاعات و سوءاستفاده از اطلاعات کاربران، اعتماد آنها به افراد ناشناس، پیامکهای دریافتی و لینکهای موجود در فضای مجازی است که میطلبد کاربران دقت لازم برای هرگونه درخواست وجه حتی با مبالغ اندک تحت عنوان سامانه ثبتنام الکترونیک قضایی (ثنا) یا هر عنوان دیگری جعلی را داشته باشند.
وی تاکید کرد: پیامکهای سازمانی و رسمی از سرشمارههای معتبر ارسال میشوند و کاربران به هیچ عنوان به لینکهایی که از طریق سرشمارههای ناشناس و شخصی ارسال شده مراجعه نکنند.
رییس پلیس فتا البرز گفت: کاربران در صورت مواجهه با صفحات جعلی، مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.Cyberpolice.ir یا با شماره ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا گزارش دهند.