به دنبال انتشار خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر کمبود سرم، وزارت بهداشت شایعات درباره این موضوع را تکذیب کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سرم تراپی روشی دارورسانی امن و سریع است که گاهی با وارد کردن دارو در سرم در مطبها و برخی درمانگاهها امنیت پایداری برای مردم به وجود میآید و این موضوع نیاز به حضور در بیمارستانها و بستری را کم میکند. همچنین در برخی از بیماران دارو از طریق سرم به بیماران داده میشود. تمامی این موارد بر میزان مصرف دارو در کشور به ویژه سرم تأثیرگذار است. حالا به دنبال انتشار خبرهایی در فضای مجازی مبنی بر کمبود سرم، وزارت بهداشت شایعات مربوط به این خبر را تکذیب کرد.
پدرام پاک آیین، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در خصوص منابع سرم موجود در کشور، هیچ گونه کمبودی از حیث این منابع در مراکز درمانی و بیمارستانی وجود ندارد.
وی افزود: ۵ شرکت سرم سازی به صورت شبانه روزی سرم تولید میکنند.
گرمای بی سابقه در کشور دلیلی بر افزایش میزان مصرف سرم
حسین قناعتی، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: در تابستان سرانه مصرف سرم در کشور بالا میرود و این طبیعی است، چون با بیماریهای عفونی فصل تابستان مواجه هستیم.
حسین شمالی، مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو نیز درباره برنامه ریزیها برای واردات سرم، گفت: تمهیدات لازم برای تامین ۱۴ میلیون واحد سرم در ماه از سال گذشته صورت گرفته است.
وی افزود: متناسب با مصرفی که سالهای قبل داشتیم، مصرف ما حدود ۱۰ میلیون واحد در ماه بود که در اوج مصرف به ۱۲ میلیون واحد میرسید که در حال حاضر با تامین این ۱۴ میلیون واحد مشکلی ایجاد نمیشود.
شمالی بیان کرد: تمام برنامه ریزیها برای واردات سرم از دو ماه قبل انجام شده که از هفته قبل واردات به کشور آغاز شده و توزیع شده که هفته آینده سرعت این واردات بیشتر خواهد شد.
نظارت بر نسخه نویسی و عدم تجویز و مصرف دارو میتواند کمبود در برخی از داروهای ساده مانند سرم را به حداقل برساند.