وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، از افتتاح خط جدیدی با سرعت بسیار بالا در هفته آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، آقای واعظی در در حاشیه افتتاح مراکز بین المللی تبادل ترافیک اینترنت کشور و در نشست خبری افزود: ظرفیت این خط در سال آینده دو برابر خواهد شد و به این ترتیب ارتباط ایران و بخش بین الملل با سرعت بالا در حال گسترش است.
وی گفت: این امکانات باعث می شود که هم ارتباط مشترکان در داخل کشور بدون اینکه به خارج از کشور برود، برقرار شود و هم سرعت اینترنت افزایش یابد.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با اشاره به ایجاد شبکه ملی اطلاعات افزود: اگر این شبکه به موقع به بهره برداری برسد ، آمادگی داریم که سرعت بیشتری را تا دو مگ ( 2mg) در اختیار کاربران قرار دهیم.
واعظی درباره دبیری شورای عالی فضای مجازی گفت: دبیری این شورا دست بنده نیست و با نظر رئیس جمهور تعیین می شود.
وی با بیان اینکه پس از تعیین رئیس جمهور، این بحث در شورای عالی فضای مجازی مطرح می شود، افزود: اعضای شورای عالی باید در این خصوص تصمیم گیری کنند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات با بیان اینکه رئیس جمهور اولویت نخست را معیشت مردم و سامان دادن به این عرصه قرار داده است، گفت : دبیری شورای عالی فضای مجازی بحثی نیست که اگر مقداری به تاخیر بیفتد به مردم فشار آید.
واعظی افزود: شورای عالی فضای مجازی ، مهمترین پشتوانه کار ما می تواند باشد و در زمان خود سامان پیدا می کند.
وی درباره مصوبه دولت نهم مبنی بر محدودیت سرعت اینترنت به 128کیلوبیت بر ثانیه ( 128kb) گفت: در حال بررسی ابعاد مختلف سرعت اینترنت هستیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سئوال که آیا سازمان فضایی به این وزارتخانه باز خواهد گشت، گفت: بخش های مختلفی از جمله دبیرخانه غیرمتعهد ها ، دبیر خانه ایرانیان و سازمان فضایی در زیر مجموعه ریاست جمهوری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه قرار شده است ظرف دو ماه در این خصوص تعیین تکلیف شود، افزود : ما معتقد به کار جمعی و کارشناسانه هستیم.
واعظی گفت: گروهی باید این موضوع را که آیا جایگاه سازمان فضایی در ریاست جمهوری و یا در وزارت ارتباطات است، بررسی کنند.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، در خصوص مرکز تحقیقات مخابرات نیز گفت: این مرکز ان شاءالله به این وزارتخانه بر می گردد.
افزایش 28 درصدی پهنای باند اینترنت ایران
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، از افزایش حدود 28 درصدی پهنای باند اینترنت کشور در هفته دولت خبر داد.
آقای دکتر واعظی با بیان اینکه افتتاح این مراکز موجب افزایش پهنای باند اینترنت در حدود 16 گیگابایت برثانیه می شود، افزود: در هفته گذشته نیز پهنای باند اینترنت حدود 10 گیگابایت بر ثانیه توسعه داشت.
وی گفت: می توانیم امروز اعلام کنیم که در هفته دولت، ظرفیت پهنای باند از 72 گیگابایت به 97 رسیده است.
واعظی ابراز امیدواری کرد: تا پایان سال، شاهد افزایش بیشتر این ظرفیت باشیم، چرا که با افزایش آن مردم از اینترنت بهتر استفاده می کنند و از طرفی تجار و پژوهشگران می توانند از اینترنت بهتر استفاده کنند.
وی افتتاح مراکز بین المللی تبادل ترافیک اینترنت کشور را گامی بزرگ و مقدمه ای برای تحقق قول ها در خصوص دولت الکترونیک، سلامت و تجارت الکترونیک خواند.
واعظی ابراز امیدواری کرد: در آینده نزدیک با استفاده از شبکه ملی اطلاعات ، مشترکان بتوانند از پهنای باند با سرعت دو مگابایت استفاده کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: باید تلاش کنیم با رقابت میان اپراتورهای مختلف و نظارت کامل بر عملکرد آنها، کیفیت به طور مرتب افزایش یابد.
آقای واعظی در مراسم افتتاح مراکز بین المللی تبادل ترافیک اینترنت افزود: اکنون به جایی رسیده ایم که باید توسعه زیرساخت و کیفیت بالای خدمات در دستور کار قرار گیرد.
وی گفت: باید با جدیت روی کیفیت و افزایش آن فعالیت کنیم و همچنین نظارت کامل بر این موضوع داشته باشیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه متاسفانه برخی اپراتورها تصور می کنند که صرف اخذ پروانه و ارائه چند خدمت کافی است، گفت: روز به روز باید رقابت میان اپراتورها چه تلفن و چه اینترنت براساس کیفیتی که به مردم ارائه می دهند، افزایش یابد .
واعظی، بحث ترانزیت را بسیار مهم خواند و افزود: معتقدم گسترش زیرساخت ها در عرصه فناوری اطلاعات باعث اقتدار ملی می شود و همچنین باعث می شود که هم در منطقه و هم در جهان جایگاه ویژه ای داشته باشیم.
وی گفت: خوشبختانه، در دهه گذشته در عرصه فناوریهای نو حرف های جدی داشتیم و باید این موضوع به بخش های دیگر نیز تسری یابد .
واعظی گفت: باید مراکز تحقیقاتی همه دانشگاهها در خدمت صنعت فناوری اطلاعات قرار گیرد طوری که باید این صنعت را بومی کنیم تا ارز کمتری از کشور خارج شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما مسئولان شهرهای بزرگ نیستیم بلکه ما مسئول تمام کشوریم و آن فردی که در روستا و در مرز و یا مناطق کمتر توسعه یافته زندگی می کند این فرد نیز از مردمان این مرز و بوم است و ما وظیفه داریم آنچه که در شهرها وجود دارد در دسترس مناطق محروم نیز قرار گیرد.
وی بر تقویت قدرت نرم از طریق ارتباطات و فناوری اطلاعات تاکید کرد و افزود: دنیای امروز دنیای قدرت نرم است و باید در این زمینه تلاش بیشتری کنیم.
واعظی گفت: معتقدم کشور زمانی می تواند به همه چیز دست یابد که نگاه فقط داخلی نباشد بلکه به منطقه و جهان و عرصه خارجی نیز توجه داشته باشدکه این وزارتخانه می تواند در عرصه بین المللی نیز خوب بدرخشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بحث ظرفیت سازی را کاری بسیار خوب و مهم بیان کرد و افزود: اگر این ظرفیت ها گسترش یابد از یک طرف با فرصت مواجهه می شویم و از طرف دیگر پیشرفته های خوبی حاصل خواهد شد.
واعظی با بیان اینکه اکنون در داخل کشور محتواهای بسیار خوبی بوجود آمده است، گفت: این محتواها فقط در داخل است و می توان آنها را به دنیا صادر کرد.
وی گفت: اگر بتوانیم کاری کنیم که در آینده پهنای باندی که ارسال و دریافت می کنیم، نزدیک باشد کار خوبی انجام شده است.
واعظی با بیان اینکه باید تلاش کنیم تهدیدها را کم کنیم، گفت: یکی از راههای کاهش تهدید ، فرهنگ سازی است که هم مساجد ، مراکز دینی و خانواده ها باید در این زمینه تلاش کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: معتقدم با توجه به توان خوب در کشور ، کمتر محتواسازی صورت گرفته است که باید همه در این زمینه تلاش کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: امتیازات جدید به اپراتورهایی تعلق می گیرد که سرویس های باکیفیت بیشتری به مردم می دهند.
آقای واعظی در حاشیه افتتاح مراکز بین المللی تبادل ترافیک اینترنت و در نشست خبری در خصوص نقص در کیفیت خدمات اپراتورهای تلفن همراه افزود: این موضوع به کم بودن نظارت ما بر آنها بر می گردد.
وی اعمال حاکمیت روی اپراتورهای تلفن همراه را یکی از وظایف جدی این وزارتخانه بیان کرد و گفت: باید روی این اپراتورها نظارت جدی صورت گیرد.
واعظی افزود: دو روش را در دستور کار داریم یکی اینکه از طریق فنی در مناطق مختلف تهران و استان ها، مکانهایی که پوشش اپراتورها ناقص است، اعلام کنیم و دیگری اینکه بتوانیم با تذکر به اپراتورها، از یک مقطعی به بعد امتیازات جدید را به اپراتورهای با کیفیت بهتر واگذار کنیم.
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: به اپراتورها دو ماه فرصت دادیم تا از اواخر مهر، نقاط ضعف و قوت آنها را به مردم گزارش دهیم.
وی افزود: در حال راه اندازی تلفن گویا هستیم تا از این طریق گزارش های مردمی را در خصوص نقایص دریافت کنیم.
واعظی در خصوص اینکه آیا بخشنامه ای که اخیرا صادر کرده شامل یکسان سازی تعرفه همراه اول نیز می شود یا خیر؟ گفت: بحث یکسان سازی تعرفه همراه اول، در اختیار خود شرکت است اما الزامی در این خصوص نداریم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: موردی که ما به طور جد روی آن تاکید داریم آن است که نباید هزینه با هر سقفی از مردم دریافت شود .
وی با بیان اینکه با اصل همکدسازی موافقیم، گفت: اما باید قیمت را به ما اعلام کنند.
واعظی در خصوص اینکه آیا وظیفه کارگروه تشکیل شده برای تعیین تعرفه اپراتورها با وظیفه کمیسیون تنظیم مقررات موازی نیست؟ گفت: این کارگروه زیرمجموعه کمیسیون است.
وی افزود: کمیسیون تنظیم مقررات دو هفته یکبار تشکیل می شود و اگر بخواهیم اینگونه موارد که بسیار مهم است کارشناسی روی ابعاد آن در کمیسیون مطرح شود به نتیجه نخواهیم رسید .
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص مصوبات شورای رقابت که به اپراتورها مربوط می شود نیز گفت: در هفته گذشته جلسه ای با رئیس این شورا داشتیم و قرار شد به گونه ای همکاری کنیم که اپراتورها نتوانند آنجایی که منافعی دارند از وزارت ارتباطات مجوز بگیرند و اگر نتوانستند به شورای رقابت مراجعه کنند.
وی افزود: باید قبل از تصمیم دولت خودمان هماهنگ باشیم تا مردم ضرر نکنند.
واعظی درباره جابجایی شماره بین اپراتورهای تلفن همراه گفت: دنبال راه حلی می گشتیم که رقابت میان اپراتورها افزایش یابد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در چند جلسه ابعاد و مشکلات این موضوع را بررسی خواهیم کرد و اگر بتوانیم قدرت انتخاب مشترکان را افزایش می دهیم .