عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی میگوید: ضروری است، تعرفههای جدید صادرات محصولات جالیزی تا ۳۰۰ درصد افزایش یابد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عضو شورای هماهنگی تشکلهای بخش کشاورزی میگوید: لازم است تعرفههایی بر صاردات محصولات جالیزی وضع شود، که قیمت تمام شده صادرات این محصولات، بیشتر از قیمت جهانی باشد.
آقای هاشمی تاکيد کرد: تعرفههای جدید صادرات محصولات جالیزی ضروری است حتي تا ۳۰۰ درصد افزایش یابد.
طبق برآورد کارشناسان، ۷۰ درصد منابع آبی کشور در بخش کشاورزی مصرف میشود و با توجه به بحران کم آبی در کشور تعرفه گذاری گمرکی برای صادرات محصولات جالیزی باید بر اساس میزان آب بری این محصولات تعیین شود.
خانم باقری نیا کارشناس کشاورزی میگوید: برای تعیین تعرفه گمرک محصولات جالیزی، عدد مجازی آب مصرف شده هر محصول، به شرط استفاده از منابع تجدید پذیر باید محاسبه و اعمال گردد.
طبق تبصره ۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، به منظور جبران صادرات آب مجازی از کشور، نیم درصد از ارزش پایه صادراتی کالا باید پرداخت شود که شامل همه محصولات کشاورزی است.
آقای سینی ساز یکی دیگر از کارشناسان کشاورزی معتقد است: باید نسبت به محصولات مختلف جالیزی، جدول مختلفی از عوارض صادرات مصوب شود، ولی تعرفه برای همه محصولات یک عدد ثابت در نظر گرفته خواهد شد.
البته از نظر برخی کارشناسان: تعرفه نیم درصدی تاثیری در بازدارندگی صادرات این محصولات نخواهد داشت.
با توجه به تعرفه پایین صادرات برای محصولات جالیزی مانند گوجه، خیار و هندوانه که حدود نیم درصد توسط دولت اعلام شده اند کماکان کشت این محصول برای کشاورزان دارای جذابیت است.
ضروری است منابع آب و خاک کشور در خدمت تولید محصولات راهبردی مانند گندم و کلزا باشد و با توجه به شروع فصل زراعی لازم است دولت نسبت به افزایش این تعرفه از نیم به بیش از صددرصد اقدام لازم را انجام دهد تا کشت محصولات راهبردی به تاخیر نیافتد.
شمارش معکوس یعنی کمتر از یک هفته تا پایان مهلت وزارت جهادکشاورزی برای اعلام تعرفههای جدید صادراتی محصولات جالیزی باقی مانده است.
و جالبتر اینکه وزارت جهاد کشاورزی بجای دفاع از حقوق کشاورزان ، برای مصرف گنندگان تلاش میکند.
هندوانه جزء محصولات کم آب بر و ذاتا دیم است
ضمن اینکه در تایم کشت این محصول نمیتوان کشت استراتژیک مثل گندم کاشت
در حالی که جزء میوه های ارزان به حساب میرود و خیلی از مردم ضعیف از این میوه ارتزاق میکنند
در صورتی که چند سال اخیر این محصول بصورت قطره ای کشت میشود و مشکل هندوانه این است که آب دار است
و کارشناس احمق این را دلیل آب بری میداند
همه نظرات کارشناسان نادان در ایران به اینگونه است