نتیجه یک پژوهش علمی از احتمال افزایش شش برابری آمار مرگ و میر انسان به علت پدیده تغییر آب و هوای کره زمین تا پایان قرن کنونی حکایت دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی "ویون" گزارش داد نتیجه یک پژوهش علمی از احتمال افزایش شش برابری آمار مرگ و میر انسان به علت پدیده تغییر آب و هوای کره زمین تا پایان قرن کنونی حکایت دارد.
این پژوهش در نشریه علمی لانست چاپ شده است.
پدیده تغییر اقلیم کره زمین سبب افزایش چشمگیر دمای هوا و تغییر وضعیت آب و هوایی میشود. بررسیهای علمی نشان میدهد که دمای غیر عادی شبانگاهی ممکن است خطر مرگ و میر را در آینده، تا شش برابر افزایش دهد. خطر مرگ ممکن است از اختلال در الگوی خواب عادی به علت شبهای به شدت گرم ناشی شود. پژوهشگران میگویند به علت گرمای فراگیر هوا که میتواند فیزیولوژی خواب را مختل کند آمار مرگ و میر در جهان ممکن است تا پایان قرن کنونی (میلادی) تا شصت درصد افزایش یابد. کمبود خواب ممکن است سبب شود تا دستگاه ایمنی بدن آسیب ببیند و بیماری مزمن برافروختگی و افزایش خطر بیماریهای قلبی - عروقی به وجود آید. کارشناسان میگویند میزان میانگین شبهای گرم (سال) در سراسر ۲۸ شهر در شرق آسیا تا سال ۲۰۹۰ نزدیک به دو برابر خواهد شد. برای درک اینکه میزان مرگ و میر جهانی تا چه میزانی در آینده افزایش خواهد یافت، گروهی از کارشناسان به بررسی آمارهای فوت ناشی از گرمای شدید هوا در ۲۸ شهر در کشورهای چین، کره جنوبی و ژاپن در فاصله سالهای ۱۹۸۰ و ۲۰۱۵ پرداختند. این دادهها به دو الگوی فرضی آب و هوایی که از شرایط ناشی از کاهش آلایندههای کربنی به وجود میآید، تعمیم داده شد. این الگوها کمک میکنند تا تخمین زده شود که افزایش شش برابری مرگ انسانها در فاصله سالهای ۲۰۱۶ و سال ۲۱۰۰ رخ خواهد داد.