هفتمین کنگره جهانی رهبران مذاهب و ادیان سنتی که با حضور ۱۳۰ هیات مذهبی، سیاسی و فرهنگی از ۶۰ کشور در شهر نورسلطان قزاقستان پايان يافت .
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ هفتمین کنگره جهانی رهبران مذاهب و ادیان سنتی که با حضور ۱۳۰ هیات مذهبی، سیاسی و فرهنگی از ۶۰ کشور در شهر نورسلطان قزاقستان جریان داشت، پس از دو روز، با صدور بیانیه پایانی به کار خود پایان داد.
پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان در سخنرانی پایانی اجلاس و قاسم ژورمات توکایف رئیس جمهور قزاقستان در بیانیه پایانی این کنگره بینالمللی، بار دیگر تنها راه کاستن از خشونتهای دینی و مذهبی، تروریسم و افراطگرایی را همگرایی و همزیستی مسالمتآمیز ادیان و نقش آفرینی رهبران دینی برای بازگرداندن صلح و امنیت در جهان عنوان کردند.
حجتالاسلام ایمانیپور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی که ریاست شورای سیاستگذاری ادیان در جمهوری اسلامی ایران را نیز برعهده دارد، با معاون اسقف اعظم مسیحیان ارتدوکس روسیه دیدار و گفتگو کرد.
مترولیتن آنتونی ولوکولامسک، معاون اسقف اعظم روسیه پس از این ملاقات، در گفتگو با خبرگزاری صداوسیما گفت: ایران و روسیه گفتگوهای منظمی در حوزه ادیان دارند و تاکنون چندین نشست از مجموعه گفتگوهای اسلام و مسیحیت ارتدوکس برگزار شده است.
وی افزود: به زودی در مسکو میزبان دور جدیدی از این گفتگوها خواهیم بود.
حجتالاسلام ایمانیپور همچنین با همراهی حجتالاسلام حمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و مجید صمدزاده صابر سفیر کشورمان در قزاقستان، با دائورن آبایف وزیر فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان درباره راههای تقویت همکاریهای فرهنگی و اجرایی شدن توافقنامه فرهنگی بین دو کشور مذاکره کرد.
دائورن آبایف وزیر فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان نیز پس از دیدار و گفتگو با هیات کشورمان گفت: باتوجه به اشتراکات عمیق بین ایران و قزاقستان، خوشبختانه روابط فرهنگی بین دو کشور در سطح بالایی قرار دارد.
وزیر فرهنگ و ورزش قزاقستان به امضاء توافقنامه فرهنگی دو کشور اشاره کرد و افزود: با اجرایی شدن توافقنامه فرهنگی فیمابین، این مناسبات از همیشه نزدیکتر خواهد شد.
کنگره هفتم رهبران مذاهب و ادیان سنتی در حالی به کار خود پایان داد که خشونتهای قومی و مذهبی، تروریسم و افراطگرایی، جای جای جهان را ناامن کرده است.
رهبران مذاهب و ادیان سنتی در این نشست تاکید کردند، تروریسم، قتل و کشتار، خشونت و افراط گرایی هیچ تناسبی با ادیان ندارد، چراکه پیام همه ادیان، صلح و آرامش و دوستی است.
در این کنگره همچنین تاکید شد، تنها با همگرایی و همزیستی مسالمت آمیز میتوان ریشههای تروریسم و خشونت قومی و مذهبی را خشکاند.
مصاحبهها:
۱- حجتالاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی
۲- مترولیتن آنتونی ولوکولامسک، معاون اسقف اعظم روسیه
۳- دائورن آبایف، وزیر فرهنگ و ورزش جمهوری قزاقستان
۴- حجتالاسلام ایمانیپور، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ایران
------