موسسه کپلر که خدمات مربوط به ردیابی کشتیها را ارائه میدهد اعلام کرد که ایران طی سه ماه گذشته ۲۰ میلیون بشکه نفت ذخیره شده خود را روانه بازار جهانی کرده است.
موسسه کپلر که خدمات مربوط به ردیابی کشتیها را ارائه میدهد اعلام کرد نفت آماده صادرات ایران در روی خشکی طی سه ماه گذشته ۶ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۵۰ میلیون بشکه رسیده است. همچنین نفت آماده صادرات ایران بر روی دریا نیز از ۱۰۷ میلیون بشکه به ۹۳ میلیون بشکه رسیده که یعنی ۱۴ میلیون بشکه کاهش یافته است.
بر این اساس ایران طی این سه ماه گذشته علاوه بر صادرات نفت از تولید روزانه خود، ۲۰ میلیون بشکه از نفت ذخیره شده خود را نیز روانه بازار کرده است. بخش مهمی از نفت ذخیره شده ایران روانه بازار چین شده است.
موسسه ورتکسا نیز که محمولههای انرژی را ردیابی میکند تایید کرده است صادرات نفت ایران طی سه ماه گذشته رو به افزایش بوده است. در ماه ژانویه صادرات نفت ایران یک میلیون بشکه در روز گزارش شده بود که این رقم در ماه میبه ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت، اما طی ماههای ژوئن تا اوت صادرات نفت ایران صعودی بوده است.
این اطلاعات در حالی منتشر میشود که اوپک نیز بر اساس اطلاعات منابع ثانویه از افزایش ۵ هزار بشکهای تولید روازنه نفت ایران در ماه اوت خبر داده است. ایران در این ماه ۲ میلیون و ۵۷۲ هزار بشکه در روز نفت تولید کرد. تولید نفت ایران در این ماه نسبت به سال ۲۰۲۰ که دولت آمریکا سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت رشد حدود ۳۰ درصدی داشته است. ایران در آن سال ۱ میلیون و ۹۹۱ هزار بشکه در روز نفت تولید کرده بود. رشد ۳۰ درصدی تولید نفت ایران با وجود تداوم تحریمهای آمریکا نشان دهنده رنگ باختن تحریمها و موفقیت ایران در خنثی کردن اثر سیاستهای خصمانه دولت آمریکا علیه اقتصاد کشور است.