نماینده دائم کشورمان نزد سازمانهای بین المللی در وین ضمن تشریح عوامل وضعیت کنونی برجام، خواستار جبران وضعیت موجود از سوی آمریکا و سه کشور اروپایی طرف برجام شد.
نماینده کشورمان در نشست شورای حکام گفت: ادامه وجود علل ریشهای ناشی از خروج غیرقانونی و غیرموجه آمریکا از برجام در کنار اعمال مجدد تحریمهایی که متعهد به لغو آنها بوده و همچنین اعمال خودسرانه تحریمهای جدید مغایر با تعهدات خود در چارچوب برجام، به خودی خود گویای حقایق هستند.
نماینده ایران افزود: اعمال فراسرزمینی تحریمهای یکجانبه، خود نقض قوانین بینالمللی است، چه رسد به نقض تعهدات ایالات متحده براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت.
وی در این نشست تاکید کرد: به طرز عجیبی با وضعیتی مواجه هستیم که همان کشورهایی که فعل یا ترک فعل آنها باعث این شرایط شده است نسبت به نتیجه اقدامات خود ابراز نگرانی میکنند. آنها باید یا در زمانی که تصمیم به نقض تعهدات خود داشتند به این اثرات فکر میکردند، یا تصمیم میگرفتند آنچه را که از ابتدا باعث این وضعیت شده است، اصلاح کنند.
به گفته نذیری؛ جزئیات گزارشهای مدیرکل، جلوهای قوی از سطح بیسابقه شفافیت در برنامه و فعالیتهای هستهای ایران براساس موافقتنامه جامع پادمان با آژانس است.
نماینده ایران گفت: علیرغم رویه مأیوسانه ایالات متحده، جمهوری اسلامی ایران با حسن نیت وارد مذاکرات با هدف احیای برجام شد. مذاکرات برجام فرصتی بی نظیر برای طرفهای برجام و ایالات متحده فراهم کرد تا قصد صریح خود را برای بازگشت به اجرای کامل تعهدات خود از طریق لغو تحریمهای غیرانسانی و غیرقانونی به شیوهای موثر و قابل راستی آزمایی ثابت کنند. مایه تاسف است که دولت آمریکا هنوز آمادگی خود را برای کنار گذاشتن سیاست شکست خورده فشار حداکثری و اعتیاد طولانی مدت خود به استفاده از اقدامات قهری یکجانبه، احترام به قوانین بینالمللی و در نتیجه اجرای کامل، مؤثر و قابل راستیآزمایی تعهدات خود در رابطه با لغو تحریمها و اتخاذ کلیه تصمیمات لازم که ممکن است مستلزم این امر باشد نشان نداده است.
گفتنی است آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در جدیدترین اظهارنظر درباره احیای مذاکرات لغو تحریمهای ایران، مدعی شد: دستیابی به توافق هستهای با ایران در کوتاه مدت بعید است. (جزئیات بیشتر)
نذیری، نماینده ایران در ادامه میگوید: آژانس متأسفانه هنوز به تعهدات خود تحت موافقتنامه جامع پادمان در مورد محرمانه بودن اطلاعات در نتیجه فعالیتهای راستی آزمایی خود عمل نکرده است. افشای چنین حجمی از جزئیات فنی و اطلاعات تاسیسات و فعالیتهای هستهای ایران در تناقض آشکار با اصل محرمانه بودن بین آژانس و کشورهای عضو است که متاسفانه آژانس تاکنون آن را به طور جدی مورد توجه قرار نداده است.
وی افزود: ایالات متحده باید به نگرانیهای ناشی از سوء رفتار قبلی خود رسیدگی کند، که کمترین آن این است که بتوان به اجرای آینده تعهدات این دولت اعتماد کرد. مهم است که نتیجه این تلاشها تضمین کننده اجرای معنادار، موثر و قابل راستی آزمایی تعهدات سایر شرکت کنندگان برجام باشد.
نذیری در پایان گفت: سه کشور اروپایی طرف برجام و اتحادیه اروپا مسئول حمایت مستقیم و غیرمستقیم خود از ایالات متحده و موضع جانبدارانه خود در قبال رویکرد حداکثری ایالات متحده هستند. مایه تاسف است که اتحادیه اروپا به عمد مسیر اشتباه را برای منحرف کردن توجهات از مشکل واقعی که همان خروج آمریکا از برجام است، انتخاب کرد.
نماینده ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی درخصوص بیانیهای که شامگاه روز چهارشنبه در نشست شورای حکام آژانس بین الملی انرژی اتمی درباره ایران ارایه شد؛ آنرا غیرسازنده توصیف کرد. (جزئیات بیشتر)
گفتنی است سه کشور اروپایی عضو برجام شامل فرانسه، انگلیس و آلمان اخیرا در بیانیهای در واکنش به مواضع ایران در قبال مذاکرات لغو تحریمها با تکرار ادعاها نسبت به رفتار منطقی و به گفته خود مقامات ارشد اتحادیه اروپا معقولانه اخیر ایران، هم اکنون واکنشی دوگانه از خود بروز داده اند. (جزئیات بیشتر)
این درحالی بود که جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در یک کنفرانس خبری در دانشگاهی در شهر سانتاندر اسپانیا اعلام کرده بود: پیشنهادی از سوی من به عنوان هماهنگ کننده مذاکرات مطرح و سپس پاسخی از ایران ارائه شد که از نظر من معقول بود. این پاسخ به آمریکا منتقل شد. (جزئیات بیشتر)
ازسرگیری دور جدید مذاکرات لغو تحریمها در وین اتریش پس از اقدام جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ارائه بسته پیشنهادی به ایران و آمریکا به عنوان طرفهای مذاکره بود. بورل هدف خود از این پیشنهاد را که در مقالهای در روزنامه انگلیسی فایننشالتایمز آنرا ارائه کرد تلاشی جهت احیای برجام دانست. (جزئیات بیشتر)
همزمان با این فعل و انفعالات بین المللی، رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در هر جا و در گفتگو با هر رسانهای که میرسید، ضمن تکرار ادعاهای خود ضد ایران که البته پس از دیدار وی با مقامات رژیم صهیونیستی در سفرش به سرزمینهای اشغالی بود، تلاش کرد تا فضای خوشبینی درخصوص احیای مذاکرات لغو تحریمها را از بین ببرد. (جزئیات بیشتر)
در آخرین مورد گروسی روز دوشنبه ۲۱ شهریور در حاشیه نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در نشست خبری در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره برنامه هستهای ایران و مسائل پادمانی آژانس، در سخنانی از موضع سیاسی، بیش از آنکه فنی باشد، گفت: در تحقیقات فعلی که در تلاش برای انجام آن با همکاری ایران هستیم، فعلا ثمربخش نبوده است و همچنان منتظر هستیم این اتفاق رخ دهد. (جزئیات بیشتر)