آیت الله نوری همدانی در دیدار معاون اقتصادی دولت گفت: حل مشکل گرانی و رفع مشکلات اقتصادی از مهمترین انتظارات مردم از دولت است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، آیت الله نوری همدانی صبح امروز در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه باید قیمت اجناس و کالاها در بازار مدیریت شود افزود: نرخ بسیاری از اجناس در بازار متفاوت است که باید به نرخ یکسان عرضه شود و قیمت کالاها نیز ارزان شود.
وی با تاکید براینکه باید فقر از جامعه از بین برود و اقتصاد تقویت شود گفت: فقر، جهل و ظلم در نظام اسلامی جایگاهی ندارد و حکومت اسلامی باید برای حل مشکلات تلاش کند.
آیت الله نوری همدانی با تاکید بر لزوم اصلاح نظام پولی و بانکی گفت: اخذ جریمه دیرکرد از تسهیلات بانکی مصداق بارز ربا است و ربا اثرات مخربی بر فرهنگ جامعه و موضوعات اقتصادی دارد که دولت باید برای این موضوع برنامه ریزی کند.
ضرورت تلاش دولت برای حل مشکلات اقتصادی و جوانی جمعیت
آیت الله سبحانی هم در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور برلزوم تلاش دولت برای حل مشکلات واحدهای تولیدی و رشد نرخ جمعیت تاکید کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه دشمن از دهههای گذشته بر ایجاد مشکلات اقتصادی برای واحدهای تولیدی و معیشت مردم تمرکز کرده است گفت: دولت باید برای حل این مشکلات و برای کاهش تورم برنامه ریزی و اقدامات عملیاتی انجام دهد.
وی نیروی کار جوان و کارآمد را از مهمترین نیازهای کشور برشمرد و گفت: موضوع جوانی جمعیت از دیگر موضوعات مهم و قابل توجه در آینده کشور است.
آیت الله سبحانی به اختلاف بسیاری از مردم با بانکها و ضرورت تحقق بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: در نظام اسلامی بانکها باید امانت دار مردم باشند، اما در حال حاضر بانکها در کشور ما تجارت میکنند و تاجر هستند.
وی همچنین بر ضرورت اصلاح نظام اداری تاکید کرد و گفت: کم کاری برخی از ادارات و به تعویق انداختن امورات اجرایی، موجب بدبینی مردم به نظام اسلامی میشود.
لزوم حل مشکلات اقتصادی با تدبیر و مدیریت
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم هم در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور گفت: باید دغدغههای اقتصادی مردم، با تدبیر و مدیریت رفع شود.
آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری با اشاره به اهمیت حل مشکلات اقتصادی مردم گفت: بسیاری از این مشکلات به دلیل مبارزه ایران اسلامی با مستکبرین شکل گرفته است که باید با تلاش دولت این مشکلات مرتفع شود.
وی با بیان اینکه مردم همواره حامی و پشتیبان نظام اسلامی هستند گفت: همانگونه که در دوران دفاع مقدس و در جنگ سخت علیه مردم ایران، مردم با تمام توان وارد صحنه شدند حضور مردم در حوزه اقتصادی هم میتواند مشکلات را حل و ظرفیتهای جدیدی ایجاد کند.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه دولت سیزدهم با شعار مردمی روی کار آمده است افزود: دولت وظیفه دارد پیش از آغاز هر طرح و برنامهای بدون عجله و با کار کارشناسی آن را به بهترین شکل ممکن به سرانجام برساند.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان اینکه انقلاب اسلامی بر اساس آموزههای دینی نگاه فرا سرزمینی دارد گفت: نظام اسلامی همان گونه که خود را در غم و شادی ملت خودمان شریک میداند؛ نسبت به مشکلات مسلمانان و مستضعفان دنیا نیز توجه دارد.
وی افزود: باید همانگونه که در حوزه حمایت از مظلومان اقدامات عملی انجام داده ایم، باید اهمیت این موضوع را برای افکار عمومی هم تشریح کنیم.
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه این موضوع بخش مهمی از جهاد تبیین به شمار میرود افزود: عدم تبیین مناسب حمایت نظام اسلامی از محرومان و مستضعفان دنیا سبب شده مردم به جای اینکه دشمن را نشانه بگیرند خودیها را نشانه بگیرند.
تولیت حرم مطهر فاطمه معصومه هم در دیدار معاون اقتصادی رئیس جمهور با قدردانی از خدمات و عملکرد دولتمردان گفت: اگرچه مشکلات وجود دارد، اما در با جریان قرار گرفتن مردم از این مشکلات و ایجاد روحیه همدلی می توان بر آن فائق آمد.
آیت الله سعیدی بر مقابله با برهم زنندگان نظم اقتصادی کشور تاکید و تصریح کرد: با کسانی که مشکلات مردم را نادیده می گیرند و در برابر پیشرفت نظام و کشور می ایستند نباید مسامحه کرد.
روند کاهشی تورم از دو ماه گذشته
محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور هم در این دیدارها با بیان اینکه توجه به معیشت و معنویت مردم یکی از اصلیترین شعارهای دولت سیزدهم است افزود: دولت مردم را صاحبان نظام و خود را خدمتگذار آنها میداند و با همه توان برای حل مشکلات آنها تلاش میکند.
وی کنترل نقدینگی و تورم، اصلاح و تحول اداری، و نظام پولی و بانکی را از برنامههای اصلی دولت برشمرد و گفت: اگر این مسائل به خوبی مدیریت شود، شاهد تحولات عمیق اقتصادی و جهش تولید در کشور خواهیم بود.
رضایی با بیان اینکه نرخ تورم از دوماه گذشته روند نزولی پیدا کرده است افزود: تلاش میکنیم با کنترل گرانی ها، به مرور قیمت برخی اقلام نیز کاهش پیدا کند.
دیدار با رئیس جامعه المصطفی العالمیه
معاون اقتصادی رئیس جمهور همچنین با حضور در جامعه المصطفی العالمیه در جمع رئیس و معاونان این مرکز مهم علمی و فرهنگی در عرصه بین الملل گفت: جامعه المصطفی العالمیه ظرفیت برقراری ارتباطهای بین المللی و جذب سرمایه گذاری در حوزه اقتصادی را دارد.
رضایی با اشاره به ظرفیت گسترده علمی و فرهنگی این مرکز در نقاط مختلف دنیا افزود: این نهاد میتواند نقش موثری در ارتباط اقتصادی ایران با حوزههای بین المللی و کشورهای جهان اسلام ایفا کند و ذهنیتهای غلط که با فضاسازیهای رسانهای و تبلیغاتی علیه سرمایه گذاری در جمهوری اسلامی شکل گرفته است اصلاح کند.
وی افزود: البته این موضوع بدین معنا نیست که جامعه المصطفی به سمت کارهای اقتصادی حرکت نماید.
معاون اقتصادی رئیس جمهور با بیان اینکه جامعه المصطفی به لحاظ برقراری ارتباط با سرمایه گذاران و کارآفرینان خارجی نیز میتواند نقش آفرینی کند گفت: حضور طلاب و پژوهشگران این مرکز در نقاط مختلف دنیا امکان ارتباط آنها با کارآفرینان ایرانی و غیرایرانی را فراهم میکند.
وی افزود: تاسیس دفتری مشترک بین این معاونت و جامعه المصطفی میتواند در گسترش همکاریهای فی مابین اثرگذار باشد.
رضایی همچنین به ظرفیت بزرگ کشورهای جهان اسلام در زمینه اقتصادی اشاره کرد و افزود: باید با نزدیک شدن به دیدگاههای علمی و فقهی، زمینه توسعه فعالیتهای مشترک اقتصادی این کشورها را افزایش داد.
حجت الاسلام والمسلمین علی عباسی رئیس جامعه المصطفی العالمیه هم در این دیدار گزارشی از ظرفیتها و امکانات این مرکز ارائه کرد.