مراسم بزرگداشت استاد محمد حسین شهریار بیست و هفتم شهریور همزمان با روز شعر و ادب فارسی در برج میلاد تهران برگزار میشود.
آقای محمود شالویی افزود: استاد محمد حسین شهریار از نوابغ عصر ماست که با پیشنهاد شورای فرهنگ عمومی و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز درگذشت او به عنوان روز شعر و ادب فارسی نامیده شده است.
وی گفت: سخنرانیهای متعدد و ارائه مقالات تخصصی با حضور مسئولان و ادیبان از جمله برنامههای روز بزرگداشت استاد محمد حسین شهریار است.
دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی افزود: افزون بر تکریم و تجلیل از جایگاه بلند و ماندگار استاد شهریار، توجه به پاسداشت شعر و ادب فارسی نیز جزء برنامههای شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی است.
شالویی با بیان اینکه شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی با حضور مسئولان ۱۲ دستگاه تشکیل جلسه میدهد گفت: یکی از وظایف شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی بر اساس قانون مصوب سال ۱۳۷۵ نظارت بر ممنوعیت بکارگیری واژههای خارجی است.
دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی گفت: افزون بر پاسداشت زبان و ادبیات فارسی و جلوگیری از تاثیر حداکثری زبانها و گویشها بر این زبان، گسترش زبان و ادبیات فارسی در دستور کار ماست.
وی گفت: ما در پاسداشت زبان و ادبیات فارسی به حد مطلوب نرسیدیم و نیاز به یک پویش عمومی داریم و البته در میان دستگاههای مختلف، وزارت صمت توجه بیشتری به این موضوع دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما باید شعر وادب فارسی را پاس بداریم، زیرا با فرهنگ و تمدن و زبان و ادبیات فارسی و شاعرانی، چون خیام، مولانا، حافظ و عطار و استاد شهریار شاعر معاصر در جهان شناخته شده ایم.
شالویی افزود: افزون بر بزرگداشت شهریار در روز هفتم مهر نیز در سه شهر خوی، قونیه و تهران برای معرفی و بزرگداشت شمس تبریزی (مراد مولانا) برنامههای مختلفی داریم.
وی گفت: انگونه که مولانا در جهان شناخته شده است ٍ شمس تبریزی عارف بزرگ که مراد مولاناست، شناخته شد نیست و این وظیفه ماست که او را بشناسانیم.
مشاور وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی افزود: بیستم مهر نیز روز بزرگداشت حافظ در شهر شیراز و حافظیه برنامههای متنوعی برگزار خواهد شد البته قصد داریم افزون بر این در شهرهای دیگر نیز برای حافظ بزرگ برنامههایی داشته باشیم.
دبیر شورای هماهنگی پاسداشت زبان فارسی درباره نامیده شدن روز درگذشت شهریار روز شعر و ادب وفارسی گفت: شهریار به دو زبان ترکی و فارسی مسلط بود و همانگونه که شعر حیدر بابا سلام او مشهور است شعر آمدی جانم به قربانت، ولی حالا چرای او نیز در ذهن و زبان همه ایرانیان جای دارد.
شالویی با اشاره به همزمانی چهلم استاد هوشنگ ابتهاج با روز شعر و ادب فارسی افزود: در صورت هماهنگی با فرزند این شاعر (یلدا ابتهاج) برای بزرگداشت سایه نیز افزون بر گیلان در تهران نیز برنامههایی خواهیم داشت.