استاندار البرز گفت: در مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، نصب زباله سوز مورد تصویب قرار گرفت و دولت ۲۰ درصد از هزینه این امر را عهده دار خواهد شد.
به
او با بیان این که موضوع ساماندهی زباله یک مسأله جدی در کل کشور است، ادامه داد: البرز نیز از امر مستثنی نیست و در رابطه با جمع آوری، تفکیک و نصب زباله سوز با چالشهای متعددی رو به رو است.
عبداللهی گفت: اکنون درصدد هستیم که گام به گام برای ساماندهی وضعیت زباله در استان اقدام کنیم و جای خرسندی دارد که با حضور مجموعه مسئولان مربوطه، این اراده شکل گرفت.
او افزود: در ابتدا باید فرهنگسازی تفکیک زباله در منازل را آغاز کنیم و با اعطای هدیه و مشوقهای ویژه، مردم را به همکاری و همراهی ترغیب کنیم.
استاندار البرز گفت: زباله باید در منزل در قالبتر و خشک توسط مردم تفکیک شود و به ماموران جمع آوری تحویل داده شود.
وی افزود: ضرورت دارد که ایستگاههای میانی برای جداسازی زبالههای ارزشمند و خروج و تصفیه شیرابهها تعریف شود.
عبداللهی گفت: زبالههای ناکارآمد از ایستگاههای میانی به صورت فشرده به محل حلقه دره و در نهایت به زباله سوز میرسند.
او می گوید: زبالههای ارزشمند در انواع مختلف نیز متقاضیان خود را دارند و درآمدزایی قابل توجهی نیز در این راستا وجود دارد.
استاندار البرز افزود: در مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، نصب زباله سوز مورد تصویب قرار گرفت و دولت ۲۰ درصد از هزینه این امر را عهده دار خواهد شد.
عبداللهی گفت: جمع آوری و تفکیک زباله از مبدأ تا تبدیل آن به انرژی مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اکنون باید مرحله به مرحله اجرایی شود.
او با تاکید بر این که باید از تفکیک زباله از مخازن به جد جلوگیری شود، افزود: یکی از عوامل نارضایتی مردم و مخدوش شدن چهره شهر، زباله گردها هستند بنابراین باید با اجرای مراحلی که یاد شد، از حضور این افراد در نقاط مختلف شهر جلوگیری شود.
استاندار البرز می گوید: باید بی خطری سازی زبالههای بیمارستانی مورد نظارت قرار گیرد و روند جمع آوری این زبالهها نیز با شرایط ویژهای انجام شود.
عبداللهی افزود: شست و شو، افزایش و ساماندهی مخازن جمع آوری زباله باید در دستور کار شهرداری قرار گیرد.
او گفت: همواره مطالعات و بررسیها، روند مطلوبی را طی میکنند، ولی در اجرا با ضعف و ناهماهنگی مواجه است بنابراین باید شهرداری کرج با تمام توان برای تحقق اهداف وارد میدان شود.
عبداللهی می گوید: در راستای ساماندهی، تفکیک و بازیافت خاک و نخالههای ساختمانی باید در برنامه شهرداریهای استان باشد.
وی افزود: منطقه حلقه دره باید نهال کاری شود و چهرهای سبز داشته باشد.
استاندار البرز گفت: در خصوص تعیین تکلیف شیرابه انباشت شده در حلقه دره با استفاده از ظرفیتهای علمی و دانش بنیان باید هر چه سریعتر اقدام شود.
او افزود: برای راه اندازی زباله سوز ۲۰ درصد از هزینهها را دولت پذیرفته، ۴۰ درصد نیز بخش خصوصی و ۴۰ درصد باقی باید به نسبت میزان زباله، بین شهرداریهای استان تقسیم شود.
عبداللهی گفت: باید طی ۲ سال، مرحله به مرحله نصب و راه اندازی زباله سوز اجرایی شود.