کارآفرین ساروی با راه اندازی مزرعه پرورش طاووس، بازار صادرات در دست گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، کارآفرین مازندرانی اهل روستای بالادزا ساری با پرورش گونههای مصری هندی ابلق و سفید رنگین کمان زیبا به نام طاووس از حیاط خانه پدری، اکنون صادر کننده این پرنده شده است.
سلیمی، دو سال گذشته بیش از ۸۰۰ قطعه طاووس به کشورهای قطر، ترکمنستان و سلیمانیه عراق ارسال کرده ومعتقد است؛ کسب و کاری پر سود و بسیار به صرفه را مدیریت میکند.
وی که فعالیتش در پرورش طاووس را حدود ۳ سال قبل در حیاط خانه پدری آغاز کرده و حالا صادر کننده این پرنده شده، جز ۴ پرورش دهنده طاووس با مجوز قانونی درکشوراست.
سلیمی که در فضایی کاملا خانودگی به اتفاق همسر، دو دخترو برادرش مشغول کار است با کار آفرینی؛ اکنون ۵ نیروی انسانی بومی مستقیم و ۱۵ نیروی کار غیر مستقیم در مزرعه پرورش طاووس دارد تا با انسجامی که با اراده و عمل همراه شد نه تنها داخل کشور بلکه مشتریان خارجی برای طاووسهای مازندرانی پیدا شود.
به عقیده این کار آفرین پرورش پرندگان زینتی دیگر در شرایط مساوی و تعداد و خوراک برابر ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سودآوری دارد درحالی که پروروش طاووس با همان مقدار و زمان، بیش از یک میلیارد تومان سودوری حاصل میکند.
به گفته این کارآفرین مازندرانی؛ کشورهای حوزه خلیج فارس و cis بیشترین مشتریان طاووسهای ایرانی هستند وهرعدد بچه طاووس در بازار با قیمت یک و نیم میلیون تومان و طاووس بالغ؛ ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان به فروش میرسد.
البته با وجود ظرفیت بالای تولید و پرورش این پرنده سودآور؛ ایران در بازار جهانی جایگاهی ندارد و کشورهای هند و ترکیه بیشترین تولید را دارند.