بر اساس بررسیهای انجام شده میزان ناباروری در خراسان رضوی، حدود ۱۷ درصد است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره
دکتر محمد احمدیان افزود: بحث تاخیر در ازدواج و عدم تمایل به فرزند آوری و تک فرزندی باعث شده که هر سال نسبت به سال قبل رشد منفی جمعیتی داشته باشیم.
وی گفت: این شرایط موجب شده تا روند جوانی جمعیت به هم بخورد و به جمعیت بالای ۶۵ سال روز به روز افزوده شود و جمعیت زیر ۱۵ سال نیز روند کاهشی داشته باشد.
رئیس سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: زمانی که حدود دو سوم جمعیت ما در سن ۱۵ تا ۶۴ سال باشند، شرایط جمعیتی مطلوب محسوب میشود، زیرا افراد در این سن کارایی خوبی دارند.
دکتر محمد احمدیان با اشاره به اینکه نیروی جوان باید از پویایی خوبی برخوردار باشند تا اقتصاد مملکت جلو برود گفت: این موضوع بدان معنا است که دو سوم جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال هستند، ولی با افت شدید گروه سنی جوان روبرو هستیم ودر اینده نزدیک شاهد بسته شدن این پنجره خواهیم بود.
وی با بیان اینکه جمعیت به عنوان یک موضوع دارای اولویت در دستور کار بسیاری از ارگانها قرار گرفته است افزود: در حال حاضر دو ماده مهم ۴۱ و ۴۲ قانون اساسی در خصوص جوانی جمعیت به بحث ناباروری پرداخته و تمام دانشگاههای علوم پزشکی را مکلف کرده است تا به صورت جدی روی موضوع ناباروری کار کنند.
رئیس سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تاکیدات رهبری در خصوص سیاستهای جمعیتی و حل موضوع ناباروری نیاز به مداخله جدی دانشگاههای علوم پزشکی را دارد گفت: بر اساس آمار جهانی ۱۲ تا ۲۰ درصد زوجین در طول دوران زندگی مشترک ناباروری را تجربه میکنند که این امار در کشورهای مختلف متفاوت است.
دکتر احمدیان افزود: بحث ناباروری را نباید صرفا به عنوان یک بیماری دید، ناباروری علاوه براین که بیماری است و زوجین را از داشتن فرزند محروم میکند یک بحث اقتصادی و اجتماعی است و تبعات فراوانی دارد.
وی با اشاره به اینکه عوامل مختلف میتواند باعث ناباروری شود تصریح کرد: عوامل ژنتیکی، محیطی، فاکتورهای شغلی، سبک زندگی و بیماری مختلف میتواند موجب ناباروری زوجین شود.