کردستان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی رتبههای برتر کشور را دارد و این امر بر ضرورت توسعه و افزایش صنایع تبدیلی در این استان میافزاید.
امید سلیمی با بیان این مطلب، افزود: سالانه در کردستان ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تُن محصولات مختلف باغی و زراعی تولید میشود و برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر و جلوگیری از خام فروشی، صادرات و سود بیشتر کشاورزان نیاز به احداث و بهره برداری بیشتر صنایع فرآوری و تبدیلی در استان وجود دارد.
سلیمی در ادامه گفت: کردستان از لحاظ سردخانهها نیز رتبه مناسبی در کشور ندارد و تا کنون فقط ۸۰ هزار تُن سردخانه احداث شده است و نیاز امروز استان بیش از ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تُن ظرفیت سردخانهای است.
وی از بانکها به ویژه بانک کشاورزی خواست تا با حمایت از سرمایه گذاران و افرادی که موفق به کسب جواز تأسیس شده اند، راه را برای بهره برداری و اشتغال بیشتر در زمینه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی هموار کنند.
مدیران بانک کشاورزی، اما میگویند محدودیتی در پرداخت تسهیلات به طرحهای جدید ندارند، اما این مهم منوط به بررسیهای اقتصادی است.
معاون اعتبارات بانک کشاورزی استان میگوید: در سال جاری ۱۴ طرح از طریق سازمان جهاد کشاورزی به بانک معرفی شده است که ۴ طرح موفق به اخذ تسهیلات شده اند و مابقی در دست اقدام است.
پرویز رضایی افزود: بانک کشاورزی در ارتباط با پرداخت تسهیلات ابتدا نیاز سنجی میکند و اگر ظرفیت منطقهای به اشباء نرسیده باشد از طرحهای صنایع تبدیلی و بخصوص سردخانهها استقبال خواهد کرد.
آقای رامین شیروانی یکی از سرمایه گذارانی است که در بخش سردخانه و صنایع تبدیلی فعالیت دارد.
سردخانه وی فعلا به صورت دست و پا شکسته، محصولات باغی و کشاورزی را به صورت بسته بندیهای حجیم و بدون برند به خارج از کشور صادر میکند.
در حال حاضر در استان کردستان حدود ۲ هزار و ۳۰۰ نفر در بخش صنایع تبدیلی کشاورزی به صورت مستقیم فعال هستند و اگر از تمام ظرفیتهای فعلی استان در این بخش حمایت شود برای بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ نفر دیگر به صورت مستقیم شغل ایجاد خواهد شد.