با اعلام تعرفه صادرات محصولات جالیزی تا پایان شهریور، کارشناسان تعرفه فعلی نیم درصدی را بازدارنده نمی دانند و معتقدند افزایش بیش از 100درصدی تعرفه محصولات جالیزی می تواند از جذابیت صادرات این محصولات بکاهد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان تعرفه صادرات محصولات جاليزي هنوز نهایی نشده و معاونت توسعه بازرگانی مشغول محاسبات هستند. آقاي قرباني افزود، تعرفه صادرات محصولات جالیزی طبق زمان مقرر یعنی تا پایان شهریورماه اعلام خواهیم شد.
این در حالیست که کارشناسان تعرفه فعلی نیم درصدی را بازدارنده نمیدانند و معتقدند افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی تعرفه محصولات جالیزی میتواند از جذابیت صادرات این محصولات بکاهد.
گزارش یک خبر فوری از شبکه جئو نیوز پاکستان نشان داد: کشاروان معترض شهر کلاته بلوچستان در پاکستان، خودوری حامل گوجه فرنگی را متوقف کردند و گوجه وارداتی ایران را به خیابان ریختند.
کشاوران پاکستان گفتند: محصولاتشان آماده است و دولت باید واردات کشورهای همسایه رو متوقف کند.
دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان گفت: ماه گذشته نیز همین تجربه را داشتیم، آنهم زمانیکه برداشت محصولات جالیزی عراق آغاز شد. عراق ورود هفت قلم محصولات جالیزی را به کشورش ممنوع اعلام کرد. متاسفانه همین باعث شد محصولات کشاورزان ایران دورریز شده و کشاورزان متضرر شوند. محصولاتی که میتوانست به کشت محصولات اساسی و تامین نهادههای دامی بیانجامد.
فتوکیان، کارشناس کشاورزی میگوید: با توجه به تعرفه پایین صادرات برای محصولات جالیزی مانند گوجه، خیار و هندوانه که حدود نیم درصد توسط دولت اعلام شده اند کماکان کشت این محصول برای کشاورزان دارای جذابیت است.
وی افزود: ضروری است منابع آب و خاک کشور در خدمت تولید محصولات راهبردی مانند گندم و کلزا باشد و با توجه به شروع فصل زراعی لازم است دولت نسبت به افزایش این تعرفه از نیم به بیش از صددرصد اقدام لازم را انجام دهد تا کشت محصولات راهبردی به تاخیر نیافتد. تعرفهای که وضع آن در روزهای پایانی شهریور ماه همچنان بلاتکلیف است.
صاحبنظران یکی از مهمترین راهکار خروج از کشاورزان از گردونه ضرر و زیان را سودآور کردن تولید محصولات راهبردی و تعرفههای بازدارنده بر صادرات محصولات جالیزی میدانند.
بگفته کارشناسان: باید محصولاتی کشت شود که اطمینان بازارش در هیچ جای دنیا شکسته نشود.